500 Internal Server Error Hatası ve Çözümü

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz

Birçok webmasterin sorunlarından bir tanesi 500 internal server error hatası.Adından da anlaşılacağı gibi server üzerinden çıkan hata sonucu sitenin faaliyet göstermemesidir.Bu hatanın sebeblerini aşağıdaki alıntı bir kaynaktan inceleyebiliriz.

Internal server hatasının birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden bir kaçı şunlardır.

1- Sitenizde yer alan .htaccess dosyasındaki kodlar apache ile uyuşmuyor olabilir.
Çözüm:Sitenizde yer alan .htaccess dosyasının adını değiştirin ve tekrar sitenize bağlanmaya çalışın. Eğer sitenize giriş yapabildiyseniz sorun .htaccess dosyasının içerisinde yer alan kodlardadır. Kullandığınız sürümün orjinal htaccess dosyası ile değiştiriniz.
2- Sitenizdeki dosyaların CHMOD ayarları güvenli değildir yada yanlıştır.
Çözüm:Mesela güvenliği yüksek sunucularda configuration.php dosyasının CHMOD ayarının 777 olması durumunda bu hatayı alırsınız. FTP’den sitenize bağlanın. Dosya ve klasörlerin CHMOD izinlerine bakın. Klasörlerin CHMOD’ları 755, dosyaların ise 644 olmalıdır. FTP hesabınızda yer alan tüm dosya ve klasörleri inceleyin ve hepsini tek tek düzeltin.
3- Sitenizin anasayfasında dışarıdan veri çeken modül varsa hataya bu neden olabilir.
Çözüm:Sitenizin yönetici sayfasına bağlanmaya çalışın. Eğer yönetici paneline bağlanabiliyorsanız hata büyük ihtimal bulunla ilgilidir. Yönetim panelinden sitenizin anasayfasında yer alan ve dışarıdan veri çeken modülleri kaldırın. Bu modüller genelde hava durumu ve döviz modülleridir.
4- Kullandığınız script yada CMS’de hatalı kodlama olabilir.
Çözüm:Eğer çok tanınmamış script kullanıyorsanız yada kendi kodlarınızı yazıyorsanız bu hatayla karşılaşmanız muhtemeldir. Diğer ihtimalleri denedikten sonra lütfen kodlarınızı tekrar kontrol ediniz.
5- Kullandığınız script çok fazla kaynak tüketiyor olabilir. Sistem üzerinde başlatılan bir süreç sunucu kaynaklarının hosting hesaplarına tanımlanan limitleri dahilinde işlemi bitiremezse yine internal server error hatası verir. Örneğin sunucuda 64Mlık bir memory_limit vardır. Bu demektir ki sisteminiz hafızada bir veri tutmak isterse bunun boyutu 64MB olabilir. Bunun üzerindeki verileri tutmaz. İşleminiz bu verilerden daha çok veri tutmaya çalışırsa sayfaya internal server hatasını döndürür.
Çözüm: Yaptığınız işlemi tekrarlayın, sayfayı yenileyin. Eğer toplu posta gönderimi gibi işlemler yapıyorsanız, postalarınızı gruplandırırak gönderiniz. Joomla’da içeriklerinizi listelerken 100′lü listemele seçeneğinde bu hatayı alıyorsanız, listeleme seçeneğini 20 yada 50 olarak ayarlayınız.
6- Tüm bu sayılanları denemiş fakat halen daha bu hatayı alıyor iseniz sorun sunucu kaynaklı olabilir.
Çözüm:Sitenizin yer aldığı hosting sunucusundaki bir ağırlaşma nedeni ile bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Sunucu yöneticinizle irtibata geçiniz.

Eğer host sahibi iseniz hizmet aldığınız hostcu ile görüşünüz.Eğer server sahibi iseniz yukarıyı dikatlice okuyunuz..

Yardımcı olması dileğiyle…

admin

Recent Posts

“A.TR” 3. Kategori Başvuruları Başladı!

“a.tr Geçiş Süreci” kapsamında işlemlerin yürütüleceği 3. Kategori Başvuruları 14 Şubat 2024’te başladı. Bu kategori sırasıyla;… Read More

7 ay ago

Öğretmenler Günü ve 20. Yıl Kutlaması: %80 İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More

12 ay ago

Fırsatları Kaçırmayın! Com.tr Alan Adınızı 65 TL’ye Kaydedin!

Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More

1 sene ago

20 Yıldır Daima Hızlı, Ekonomik ve Güvenilir Hosting | Ekonomikhost 20. yaşında

Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More

1 sene ago

Caching (Önbelleğe Alma) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More

1 sene ago

Windows Dijital Delil İzleri: Kabuk Çantaları(Shellbags) nedir?

Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More

1 sene ago