CloudFlare Cloudflare Nedir?

Cloudflare Nedir?

116
CloudFlare Cloudflare Nedir?

Cloudflare web performansını arttıran ve web sitenizin güvenliğini arttırmaya yarayan bir hizmettir. Cloudflare free planı sayesinde CloudFlare CDNSSLDDoS koruması gibi birçok özelliği ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Sunulan Bu Özellikler Ne işe yarıyor ?

1-CDN

CDN’nin açılımı Content Delivery Network olup Türkçe anlamı İçerik Dağıtım Ağı’dır. CDN’nin amacı kullanıcılara sitenin en hızlı şekilde ulaştırılmasıdır.
CDN nasıl çalışıyor?
CDN dünyanın birçok yerine dağıtılmış sunucuların bir alt yapısıdır. Bu yapıda kullanıcı hangi ülkedeyse o ülkeye en yakın sunucuya ulaşıyor. Bu sayede kullanıcı uzaktaki sunucuya bağlanıp zaman kaybetmiyor. Bu yüzden hızlandırma açısından önemli bir özellik.
Ayrıca sitenizin hızlı açılması SEO açısından da çok faydalıdır.

2. DDoS Koruması Nedir?

Saldırganlar sizin sunucunuza çok sayıda PC üzerinden istekler gönderir ve sunucuyu meşgul ederler. Bu şekilde sunucu yoğunluktan yanıt veremez ve sunucunuz çöker. İşte Cloudflare sitenize yapılan DDoS saldırılarını bir noktaya kadar önleyebiliyor.
Cloudflare DDoS’u nasıl engelliyor?
Sitenize gelen trafik önce Clodflare sunucusuna erişiyor ve sistem burada saldırgan davranışlarını tespit ederek sitenize ulaşmasını engelliyor.

3. SSL Sertifikası nedir?, Ne işe yarar?

SSL internet üzerinde bilgi aktarımı sırasında bilgininin gizlilik ve güvenliğini saplamak için yapılmış bir güvenlik protokolüdür. Bu SSL sertifikasını sitenin https ile başlaması ve yeşil kilit bulundurmasıyla anlayabiliriz. Siz de Cloudflare ile sitenize SSL sertifikası ekleyebilirsiniz.

www.ekonomikhost.net


Article Tags: · · ·

Leave a Comment

Paylaş