Alan Adı Hotmail Hesabına Nasıl Yönlendirilir?

79

Alan adınızı Hotmail hesabınıza yönlendirmek istiyorsanız bunun için kullanmanız gereken aracı bir sistem olduğunu belirtelim. Google arama motorundan ya da direkt olarak dnspark.net adresine girmeniz gerektiğini belirtelim. Eğer üye iseniz işlemlerini hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Ancak değilseniz bunun için kısa süre içerisinde üye olabileceğinizi ve kullanıcı adınız ile şifrenizi belirleyebileceğinizi de söylemek istiyoruz. Gerekli bilgi işlemlerini girdikten sonra oturum aç bölümüne tıklayarak işlemlerinizi yapabileceğiniz panele yönlendirileceksiniz. Bu panelin üstünde farklı kategori başlıkları göreceksiniz. Burada yer alan dns hosting bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Ardından alan adınızı eklemek için sol üst kategori çubuğunda yer alan domain ekle segmentine tıklamalısınız.

Açılan pencerede www uzantısını koymadan.com, .net şeklinde alan adınızı yazıyorsunuz. Daha sonraki aşama ise yine pencerede yer alan şimdi ekle başlığına tıklamanız olacaktır. Ardından alan adınızın yönlendirilmek üzere eklendiğini görebileceksiniz. Ardından domainizi yönlendirmeniz için gerekli olan bölümle karşı karşıya kalacaksınız. İlk olarak eklemiş olduğunuz alan adının üstüne tıklayarak bu bölüme ulaşabilirsiniz. Önünüze gelen sayfa içerisinde kutucuklarda yönlendirmek istediğiniz ana bilgisayar ya da e-posta hesabı gibi seçeneklerle karşılaşacaksınız.

Type bölümünde CNAME segmentini işaretledikten sonra hemen yanındaki kategoriye Hotmailhesabınız yazabilirsiniz. Daha sonra bu işlemi  kaydetmeniz gerekmektedir. Bu kayıt işleminden sonra alan adını aldığınız hosting şirketinin sitesine giriş yapmanız gerekecektir. Ardından hesabınıza erişim sağlamak için bilgilerinizi girmelisiniz. Bunu takiben dns düzenleme bölümünde yönlendirmenizi istediğiniz Hotmail hesabınızı burada da düzeltmeniz gerekmektedir.

Bu işlemler neticesinde artık sizde alan adınızı Hotmail hesabınıza yönlendirmiş olacaksınız. İnternet üzerinden resimli ve videolu anlatımlarla bu uygulamaların nasıl yapılacağı konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz, bu işlemi yapabilmenizi sağlayan sadece bir web sitesi ile alakalı sizlere güncel bilgileri aktarmaya çalıştık.



Leave a Comment

Paylaş