Makale Başlıkları
Cloudlinux 2009 yılında Igor Seletskiy tarafından kurulmuş olan ve özellikle paylaşımlı sunucular üzerinde hizmet sağlayan kişi/firmalara yönelik bir işletim sistemidir. Cloudlinux OS’un temelleri Centos işletim sistemine dayanmaktadır. Cloudlinux genel yapısı gereğince OpenVZ kaynak çekirdeğini ve rpm paketlerini kullanmaktadır. Igor Seletskiy aynı zamanda Kernelcare ve İmunify360’ın kurucusudur. Cloudlinux OS hosting servis sağlayıcıları ve veri merkezleri için lider işletim sistemidir. Hosting sunucusu üzerinde oluşturulan her bir kullanıcıyı CageFS sayesinde izole eder ve onlara özel olarak atanmış olan kaynakları kullanmasını sağlar, bu şekilde sunucu güvenliği en üst seviyeye çıkmaktadır.
Memory limits: Her kullanıcının gerçekten kullanabileceği fiziksel belleğin kontrolüne izin verir. CloudLinux, son müşterinin süreçleri tarafından fiilen kullanılan bellek miktarını gerçek zamanlı olarak belirleyebilir ve altında belirlenen sınıra göre sınırlayabilir. CloudLinux’daki bellek kaynağı sınırları, OOM sorunlarını önlemede ve önbellekleri ve nedenleri yok eden müşteri tarafından bellek kullanımını balonlaştırmada etkilidir. Bu şekilde sunucu yükünü daha iyi idare edebilir.
I/O limits: I/O sınırları veya Giriş Çıkış sınırı, istemci için veri çıkışını sınırlar. İşlemler, maksimum sınırına ulaştığında uykuya alınır / kısılır.
CPU Limits: Bir hesabın kullanabileceği maksimum CPU miktarını ayarlar. 1 çekirdeğe izin vermek için % 100 şeklinde izin vermek gerekir ve 4 çekirdeğin kullanımına izin vermek için sırasıyla % 400 şeklinde 4 çekirdek olarak ayarlayabilirsiniz. Bir hesap cpu limitlerine ulaştığında, cpu işi yapmak için tekrar kullanılabilir olana kadar tüm hesap / web siteleri yavaşlatılır. Bu, barındırma şirketlerinin herhangi bir bireysel hesap tarafından bir sunucunun yavaşlamasını veya yanıt vermemesini önlemeye yardımcı olabilir.
Number of Processes: CloudLinux’taki kaynak limitleri ayrıca bir hesap altında çalışabilecek toplam işlem sayısını kontrol eden İşlem Sayısı Limiti içerir. Bu nedenle, bir LVE altında, toplam işlem sayısı sınırına ulaşıldıysa hiçbir yeni süreç oluşturulamaz. Yeni süreçler yalnızca mevcut çalışan süreç öldüğünde veya tamamlandığında oluşturulacaktır. Bu, çatal bombaları ve benzer DoS saldırılarını önler.
Entry Processes Limit: Giriş İşlemleri Limiti (EP), hesaba veya LVE’ye giren işlemlerin sayısını kontrol eder. Basit bir deyişle, aynı anda açılan yazıların / sayfaların sayısı anlamına gelebilir. Bir web sayfasının açılması çok hızlıdır, bu nedenle EP, canlı trafiğe eşdeğer alınmamalıdır. Web sitesi yüklendikten sonra EP biter. Dolayısıyla, web sitelerinizde yüzlerce kullanıcı olabilir ve tüm kullanıcılar web sitenizi sadece okuyup aynı anda yüklemediği için EP sıfır olacaktır. CloudLinux’daki bu kaynak sınırları, tek bir sitenin tüm Apache yuvalarını işgal etmesini ve yanıt vermemesine neden olmasını önlemek için önemlidir.
MySQL Limits: MySQL Governor, barındırma şirketlerinin üç parametre için kabul edilebilir sınırlar yapılandırmasına izin verir – CPU, IO Read ve IO Write. MySQL kötüye kullananlar genellikle CPU veya disk IO kullanımını etkiler.
Inodes Limits: Inode, basitçe sunucudaki dosya ve klasörlerin sayısını sınırlamak için kullanılır. İnode limitleri, disk kotası seviyesinde çalışır.
“a.tr Geçiş Süreci” kapsamında işlemlerin yürütüleceği 3. Kategori Başvuruları 14 Şubat 2024’te başladı. Bu kategori sırasıyla;… Read More
Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More
Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More
Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More
Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More
Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More