Cpanel Greylist Özelliği İle Spam Mail Engellemek

130

Merhaba Sayın müşterilerimiz;

Öncelikle Greylist nedir bununla ilgili bir açıklama yapalım,

Merhaba, spam mailler hepimizin çözüm aradığı ve hali hazırda önlemek için çeşitli yöntemler kullandığı günümüzün alışılmış sorunlarındandır. Biz de yazımızda, spam önleme teknikleri ana başlığı altında greylisting özelliğindenbahsedeceğiz.
Greylisting etkili bir spam önleme metodudur. Gelen her mailde, gönderenin

  • ip adresi (source ip)
  • gönderen email adresi
  • alıcı email adresi

kontrol edilir. Bu üçlü bilgiye triplet denir. Eğer gelen mailde daha önce oluşmamış bir triplet oluşursa mail reject edilir. Buna göre ilk defa gönderilen bütün mailler aslında reject yer. Çünkü doğal olarak ilk defa gelen mailde önceden oluşmuş bir triplete rastlanmaz. Greylist, reject eder ve bir daha birşey yapmaz. Aslında bu durumda mail akışı sağlıklı yürümeyecek gibi bir kanaat oluşabilir. Mail trafiği hiçbir şekilde olumsuz yönde kalıcı olarak etkilenmez. Çünkü reject işlemi kalıcı bir reddetme durumu oluşturmuyor aslında. SMTP standartlarında belirtildiği üzere RFC2821 gereğince reject edilen bir mail, gönderen MTA tarafından bir süre sonra tekrar gönderilir. İkinci gönderide zaten problemsiz olan mail bu sefer hedefe ulaşır. Spam mailler ikinci kez gönderilmezler ve böylece ilk seferde reject edildikten sonra ayrılmış olurlar. Greylisting bize spam mailleri önleme konusunda ciddi bir başarı ile performans sunar.
Yalnız RFC2821 yerine önceki standart olan RFC821 kullanan MTA’larda bu durum yukarıda anlattığımız gibi çalışmayacaktır.Çünkü SMTP’ye tekrar deneme özelliği RFC2821 ile geldi. Bu durumda 2. deneme olmayacak ve mail hedefe ulaşmayacaktır. Bu durumu bir istisna kabul ederek greylisting özelliğini ve fikrini öneriyoruz,kullanıyoruz. Bir de ek olarak şunu söyleyebiliriz; Greylisting kullanımı sebebiyle reject edilen mailin tekrar gönderilip hedefe ulaşması tabiiki bir süre alacak ve normal şartlarda iletilen maillerden daha geç ulaşacaktır.

 

CPANEL GREYLİST ÖZELLİĞİ NASIL KULLANIRIM?

Ekran Alıntısı

Cpanelinize giriş yaptıktan sonra yukarıdaki resimde gözüken menüye tıklayıp cpanelin sağladığı bu spamla mücadele özelliğini kullanabilirsiniz.Son zamanlarda sıkça görülen turkcell,ttnet gibi mailleri engellediği gibi ek olarak aşağıda bir kaç müşterimizin yaşadığı Phishing Fake Mail lleride engeleyebilirsiniz.

 

Aşağıdaki örnekte sanki kendi mailinden kendine bu maili atmış gibi bir mail içeriği bulunmakta ne yazikki bu tarz konularda tam bilgi sahibi olmayan müşterilerimiz buradaki linke tıklayarak bilgisayarlarına malware yazılımların yerleşmesine neden olmaktadır.Cpanel greylist özelliği bu mailleri engelleyebilmektedir.Kullanmanızı tavsiye ederiz.

From: star@site.com
Sent: Tuesday, April 05, 2016 3:40 PM
To: star@site.com
Subject: *** SPAM ***yarı zamanlı iş

Merhaba!

Uzaktan çalışma için elemanlar arıyoruz.

Benim adım Andrew. Uluslar arası bir şirketin personel müdürüyüm.
İşlerin büyük bir çoğunluğunu evden yapabilirsiniz, yani uzaktan.
Maaş 2500 ile 5000 dolar arası.

Bu teklifle ilgileniyorsan, Sitemizi ziyaret et 

Saygılar!
Personel Müdürü


Article Tags: · · ·

Leave a Comment

Paylaş