Güncel

En Başarılı Antivirüs Programları

Antivirüs programları, zararlı yazılımların ve virüslerin bilgisayarınıza girmesini engeller. Güvenli bir internet deneyimi yaşamak için standart güvenlik duvarınızın yanı sıra kaliteli bir antivirüs programı kullanmanız son derece önemli.

En iyi antivirüs programı seçenekleri söz konusu olduğunda, kaliteli bir program edinmek için yüksek ücretler ödenmesi gerektiğine dair yaygın bir algı var. Ancak aslında bu görüş tamamen doğru değil. Bilgisayarınızı zararlı yazılım ve virüslerden koruyabileceğiniz başarılı ücretsiz antivirüs programları da mevcut. Sizin için bu programları derledik.

1- Bitdefender Antivirüs Programı

Bitdefender Antivirus Free Edition kullanarak bilgisayarınızı ücretsiz olarak zararlı yazılımlardan koruyabilirsiniz. Bu programı bilgisayarınıza kurduğunuzda, arka planda çalışmaya başlar. Üstelik hafif bir sisteme sahip olduğu için arka planda çalıştığı süre boyunca bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olmaz. Tükettiği kaynakları minimumda tutan Bitdefender antivirüs programı, ücretsiz olmasına rağmen yüksek koruma sağlar. Türkçe dil desteği yoktur ancak basit arayüzüyle temel düzeyde İngilizce bilen kişiler tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. Otomatik tarama, davranışsal analiz ve kimlik avı koruması özellikleri mevcuttur.

2- Avast Antivirüs Programı

Oldukça yaygın bir kullanım ağına sahip olan Avast Free Antivirus, sahip olduğu çok sayıda özellik ve ücretsiz fonksiyonlarıyla popülerleşmiştir. Bilgisayarın güvenliğini tamamen sağlayan Avast antivirüs programı ücretsiz e-posta denetimi ve internet koruması özellikleri ile de öne çıkmıştır. Programın sahip olduğu oyun modu, arka planda çalışırken bilgisayarın yavaşlamamasını sağlıyor. Şifre yöneticisi de Avast’ın öne çıkan özelliklerinden.

3-Kaspersky Antivirüs Programı

Ücretli bir antivirüs programı olan Kaspersky’ın ücretsiz versiyonu da bilgisayarınızı tehditlere karşı korumada oldukça başarılı. Üstelik programın çoklu cihaz desteği de var. Böylelikle diğer cihazlarınızı da bu antivirüs programı ile koruma altına alabilirsiniz. Kimlik avı, kimlik hırsızlığı, fidye yazılımları, bankacılık ve alışveriş güvenliği özellikleri; Kaspersky’ın sunduğu güvenlik sistemlerinin sadece birkaçıdır.

4-Avira Antivirüs Programı

Bilgisayarınızın donanımına yük olmayan ve dolayısıyla bilgisayarınızı yavaşlatmayan Avira, yapılan testlerde ulaştığı başarılı sonuçlarla her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Avira’nın yeni tasarımı, kolay ve efektif bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Avira’nın ücretsiz sürümünün içinde şifre avcılığına karşı koruma, e-posta dolandırıcılığına karşı koruma ve ayda 500 MB’lık VPN gibi ek özellikler bulunuyor. Avira; Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

5-Panda Antivirüs Programı

Panda, bulut tabanlı bir antivirüs programıdır. Panda’nın eksisi, arka planda çalışırken bilgisayarınıza diğer programlara nazaran daha fazla yük bindirmesidir. Bununla birlikte Panda, özellikle USB bellekleri koruma özelliği ile öne çıkıyor. Panda’nın basit arayüzü ve gerçek zamanlı koruma özelliği; bu antivirüs programını kullanışlı hale getiriyor.

6-Emsisoft Emergency Kit Antivirüs Programı

Antivirüs programlarının genel amacı, zararlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşmasını engellemektir. Emsisoft ise halihazırda virüs bulaşmış bir bilgisayarı temizlemeyi amaç edinir. Eğer bilgisayarınıza virüs bulaştıysa, Emsisoft kullanarak zararlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. Üstelik programın ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimleri de oldukça düşük. Bu anlamda Emsisoft Emergency Kit, pek çok bilgisayarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

7-HiJack This Antivirüs Programı

HiJack This antivirüs programını rakiplerinden ayıran en önemli özellik, bu programın sadece uzman kullanıcılara göre tasarlanmış olmalıdır. Program, bilgisayar sisteminizin oldukça detaylı bir raporunu çıkarır. Kullanıcı ise zararlı yazılımları ve potansiyel sorunları bu rapor üzerinden tespit edebilir. Bilgisayarınızda olup bitenleri detaylı olarak görebileceğiniz bu program oldukça faydalıdır. Ancak bilgisayarınızda herhangi bir probleme sebep olmaması adına, HiJack This’i yalnızca uzman kişilerin kullanmaları tavsiye edilmektedir.

@ekonomikhost

admin

Recent Posts

Öğretmenler Günü ve 20. Yıl Kutlaması: %80 İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More

5 ay ago

Fırsatları Kaçırmayın! Com.tr Alan Adınızı 65 TL’ye Kaydedin!

Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More

6 ay ago

20 Yıldır Daima Hızlı, Ekonomik ve Güvenilir Hosting | Ekonomikhost 20. yaşında

Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More

6 ay ago

Caching (Önbelleğe Alma) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More

7 ay ago

Windows Dijital Delil İzleri: Kabuk Çantaları(Shellbags) nedir?

Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More

7 ay ago

MAPI/EWS Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Elektronik posta kullanımında bir çok teknoloji karşımıza çıkıyor. Web üzerinden e-postalarınızı kontrol ettiğiniz gibi bunun… Read More

8 ay ago