En Çok Kullanılan Dns Sorgulama Siteleri

67

Hosting ve alan adı sektöründe olanlar gün içinde bu siteleri sıklıkla kullanırlar ya da kullanıcılarına sonuç iletmek için bu gibi sitelerden alınan sonuçları iletirler.

IntoDns.com

En sık kullanılan dns sorgulama sitesi olduğunu söyleyebiliriz , Her dns kaydını çok kısa süreler içinde kullanıcıya sunabilmektedir. Üstelik dns kayıtlarınızda hatalar var ise bunları belirtebilmektedir.

DnsSorgu.com

Bu servis hoş bir arayüz ile dikkat çekmekte , yine tüm dns kayıtlarını getirmenin yanı sıra mx blacklist kontrolü imkanı da sunmakta. Servisin 2 önemli özelliği daha bulunmakta , kullanıcılar bazen sitelerinin ip adresi dışında internete bağlı ip adreslerini de görmek isterler ve bunun için whatsmyip.com gibi siteleri kullanırlar , dnssorgu.com bu ihtiyacı görerek bu servisi kendine dahil etmiş ve ana sayfasında internete çıkış yaptığınız ip adresinizi görebiliyorsunuz , ayrıca dns sorgulaması yaptığınız alan adının whois sorgulamasını da yapıp yine aynı sayfada kullanıcıya sunmakta. Üstelik yerli bir servis.

DnsStuff.com

Sektörde bu işi yapan en köklü ve detaylı sitelerden biri, arkasında bir çoğumuzun bildiği Solarwinds bulunuyor. Sorgulama sonuçlarını pdf olarak export edebilmemize olanak sağlıyor.

DnsSpy.io

Dns ile ilgili Size bir score sunmakta ve yanıt verdikleri süreyi göstermesi olumlu bir özellik. Ayrıca gördüğü olumsuzluklar ile ilgili Size nasıl olması gerektiğine dair yorumda bulunmakta.


Article Tags: · · ·

Leave a Comment

Paylaş