En Çok Kullanılan Hosting Kontrol Panelleri

80

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz

Bu yazımızda dünyada en çok kullanılan Hosting Kontrol Panellerinden bahsedeceğiz.

WHM/Cpanel

Hosting sektörünün en çok kullanılan hosting kontrol panel yazılımıdır.Ip tabanlı lisanslama sistemine sahiptir.Dedicated ve sanal makinalar için ayrı fiyatlandırması mevcuttur. Barındırılan domain sayısına bakılmaz.Unix ve Linux tabanlı serverlarda kullanılmaktadır. Firmadan 15 günlük ücretsiz test lisansı edinebilirsiniz. Firma; yakın zamanda Enkompass isimli windows serverlar için kontrol paneli yazılımınıda kullanıcılara sunmuştur.

Plesk

sektörün en bilinen diğer yazılımıdır.Hem linux hem windows versiyonu ile yıllardır kullanılmaktadır.Barındırılacak domain sayısı bazlı ve yine fiyatı kullanılan server a göre etki eden (dedicated ya da vps,vds) lisanslama sistemi vardır.

WebSitepanel

Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsiz olması , windows serverlarda çalışması , birden fazla serverı yönetebilecek mimarisi, microsoft web app gallery ile birebir entegrasyonu , türkçeleştirebilmek için kullanabileceğimiz localization tool kit i ile windows serverlar için yakın zamanda daha da popüler olacağına inandığım yazılımdır.

Hosting Controller

Windows ve linux lerde kullanabileceğimiz yıllardır bilinen fakat kendi kişisel görüşüm ile popülaritesi eskisine göre daha az olan yazılımdır. Özellikleri çok profosyoneldir, load balance , cluster , blackberry Bes , tek tıkla kurulan uygulamaları , addonları , sanallaştırma modülleri , ödeme alma modülleri , entegre ticket sistemi , exchange ve sharepoint desteklemesi gibi özellikleri ile sektörde önemli bir yazılımdır. 30 gün ücretsiz kullanabilirsiniz.

Directadmin

Sadece unix/linux serverlarda kullanılabilmektedir. Kullanıcı kitlesi diğerleri kadar olmasada özümsenemeyecek miktardadır. Lisanslamasında domain sayısına bakılmaz, aylık,3 aylık, yıllık ve ömür boyu lisanslama seçenekleri vardır.

Ispconfig
Yine açık kaynak kodlu bir yazılım olan ISPConfig ücretli rakiplerinden pek te geri kalmıyor. Yalnızca linux tabanlı serverlarda çalışıyor.

Kloxo
Kloxo yalnızca linux serverları desteklemekte , sadece 40 domain e kadar ücretsiz kullanabilirsiniz. Kendi sitelerimiz için kullanılacak ise rahatlıkla tercih edilebilir.

* Mutlaka, yazımızda ele almayı unuttuğumuz ya da çok kullanılmadığı için yer vermediğimiz (ispcp,syscp,webmin,baifox vs..) , Sizlerin ayrıca bildiği ve belirtmek isteyeceğiniz farklı panellerde vardır. Lütfen yorum olarak belirtiniz ki listemizi zenginleştirelim.

 

Yardımcı olması dileğiyle…

 


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Leave a Comment

Paylaş