fiber adsl vdsl modem internet farklari 15834907551 Fiber, ADSL, VDSL Nedir ? Aralarında Ne Fark Vardır?

Fiber, ADSL, VDSL Nedir ? Aralarında Ne Fark Vardır?

109
istockphoto 638886450 Fiber, ADSL, VDSL Nedir ? Aralarında Ne Fark Vardır?

Evinize internet bağlatırken internet sağlayıcıları bölgenizde Fiber, ADSL veya VDSL bağlantı desteği olduğunu söyler. (VDSL ve FİBER bağlantı bulunduğunuz konumda olmayabilir,bu durumda ADSL ile bağlantı sağlanır.) Peki bu bağlantılar arasında ne gibi farklar var?

Geniş bant internet sağlayıcıları, müşterilere ADSL, Fiber ve VDSL modem bağlantı seçenekleri sunuyor. Bunlar dünyanın her yerinde popüler olan seçeneklerdir. Bunca seçenek varken aralarındaki farkı anlamak, kendinize en uygun olan internet hizmetini almanızı kolaylaştırır.

ADSL :  Asimetrik Sayısal Abone Hattı, günümüzde internet bağlantısı için en çok kullanılan bağlantı hattıdır. İletişim bakır kablolar aracılığıyla sağlanmaktadır.Hızı kablonun kalitesiyle doğru orantılıdır.Ping yani servis sağlayıcısı ile iletişimi çok performanslı değildir. Bazen veri gidiş-dönüşleri uzun süreler alabilir. Ayrıca manyetik alandan etkilenebilir. ADSL bağlantıyı destekleyen modemlerde çalışır. ADSL genellikle merkez ofisten 4 kilometreden uzakta olmayan mesafelere dağıtılabilir.

VDSL: VDSL , ADSL ‘le benzerlik gösterse de daha performanslıdır. VDSL’de her sokak , mahalle başında olan bağlantı noktalarını veri sağlayıcı olarak düşünebilirsiniz.  İletişim yine bakır kablolarla gerçekleşir.  Hızlı gerçekleştiği için yanıt süresi yani ping olarak daha iyi performans sağlarsınız.

Fiber: Normalde UFB (Ultra-Fast Broadband – Ultra Hızlı Bant Genişliği) olarak kısaltılan Fiber ağ, internetin şu anda tüketici bazında sahip olunabilen en hızlı biçimi, tabii aynı zamanda en pahalı olanı. Eğer evinizin etrafındaki kaynakta Fiber altyapı desteği varsa, tam olarak 1 GBpS’ye kadar download hızı alabiliyorsunuz. Ancak genel olarak sahip olunan indirme hızı 300 MBpS’de kalıyor.

www.ekomomikhost.net


Article Tags: · · · ·

Leave a Comment

Paylaş