Google Glass

86

Google Glass Nedir?

Google Glass, Google tarafından üretilen yeni nesil bir iletişim cihazı ve bilgisayardır. Diğer bilgisayar ve iletişim aletlerinden farkı ise gözlük şeklinde giyilebilir olmasıdır. Aslında Google Glass’a gözlük bilgisayar demek bu anlamda hiçte yanlış olmaz. Google Glass internet sitelerinden yaklaşık 1500 dolara satılmaktadır. Cihaz ayrıca elastik yani bükülebilir bir yapıya sahiptir.

Google Glass’ın Teknik Özellikleri

  • Minimum Android 4.0.3 İşletim Sistemi
  • 12 GB Bellek( 16 GB e yükseltilebilir)
  • 5MP Kamerasıyla Fotoğraf Çekimi( 720p kalitede video kaydı yapabilir)
  • Wi-fi, GPS, SMS , Bluetooth Özelliği
  • Sesli Komut Sistemi
  • 1 GB RAM
  • TI OMAP 4433 İşlemciGoogle Glass Ne İşe Yarar?

    Google Glass ın bir iletişim cihazı ve küçük bir bilgisayar olduğunu belirtmiştik. Yani cihaz ile telefon konuşmaları yapabilir ve SMS alabilirsiniz. Size gelen e-postaları okuyabilirsiniz, fakat cevap yazma fonksiyonu şu anki sürümünde mevcut değil. Cihaz internette dolaşabilme olanağı sunmasa da Google a girip arama yapabiliyorsunuz, fakat çıkan aramalara tıklayıp başka sayfalara yönlenme imkanınız yok. Sağ kısımda bulunan 5MP kalitesindeki kamerası ile fotoğraf çekimi yapabilir ve video kaydedebilirsiniz.

    Google Glass Nasıl Kullanılır?

    Gözlük gibi takılabilen cihazda bütün işlemler gözlüğün sağ kısmındaki ekran ve kamera sayesinde yapılıyor. Ekran dışarıdan bakıldığında çok küçük olsa da, kullanım sırasında göze yakın bir yerde durduğu için görüntü büyüklüğü yeterli geliyor. Kontrol ise yine sağ tarafından dokunmatik ve kaydırılabilir hareketler sayesinde yapılıyor. Cihaza ayrıca ses komutları tanıtarak ta kontrol sağlamanız mümkün.

    Cihaz test amaçlı binlerce teknoloji meraklısına dağıtılmıştır. Umarız en kısa sürede cihaz ülkemizde de satılmaya başlanır. Cihazı daha önceden denemek isteyen teknoloji severler ise Ebay tarzı alışveriş sitelerinden ortalama 1500 dolara bu cihaza sahip olabilirler.


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş