Linux Hosting Nedir ? Windows Hosting Nedir ? ( PHP ve ASP Hosting )

75

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz;

Linux Hosting : Linux işletim sisteminin kurulu olduğu sunuculardan satılan web sitesi alanlarına denir. Linux bilgisayarında kullandığınız Windowstan farklı bir işletim sistemidir ve kullanımı son kullanıcıya göre pek kolay değildir. Kaynak kodlarının açık olması ve bedava olması sebebiyle güvenlik açısından daha sağlam olarak nitelendirilen bir işletim sistemidir.
Bu sunucuların özellikleri :
Ana özellik olarak PHP tabanlı siteleri stabil ( sorunsuz ) olarak çalıştırabilirler.
HTML,Javascript,Java,Flash çalıştırabilirler. ( Bunlar kullanıcı tabanlı olduğu için tüm sunucularda mevcut olan özelliklerdir. )
MySQL veritabanını çalıştırabilirler.
PHP4,PHP5,Perl,CGI,Ruby,ColdFusion çalıştırabilirler.

Windows Hosting : Windows işletim sisteminin kurulu olduğu sunuculardan satılan web sitesi alanlarına denir. Bu sunucularda evimizde kullandığımız windowsların server sürümleri kullanılır. Normal windowstan farklı olmalarının sebebi ise sunucuların farklı gereksinimlere ihtiyaç duymaları ve güvenliktir. Paralı olması ve daha fazla saldırı alması sebebi ile sunucu sahiplerinin maliyetlerinin artmalarına sebep olurlar. Bu yüzden dünya genelinde daha çok linux sunucular kullanılır.

Bu sunucuların özellikleri :
Ana özellik olarak ASP tabanlı siteleri stabil ( sorunsuz ) olarak çalıştırabilirler.
HTML,Javascript,Java,Flash çalıştırabilirler. ( Bunlar kullanıcı tabanlı olduğu için tüm sunucularda mevcut olan özelliklerdir. )
MS Access, MsSQL , MySQL veritabanını çalıştırabilirler.
ASP,ASP.NET,ColdFusion çalıştırabilirler.

Not: Windows sunucuların çoğu PHP de çalıştırabilir ( Yüklü olup olmamasına bağlı ) . Fakat siteniz PHP tabanlı bir site ise sorun çıkarmaması ve güvenlik açısında kesinlikle Linux sunucu önerilir.

iyi çalışmalar…


Article Tags: · · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Paylaş