Outlook için Server ve VPS Üzerinde 587 Portunu Açmak

69

Serverlerinizde , VPS ‘lerinizde  yolladığınız mailleriniz yerine ulaşmıyor, size gelmesi gerekenler gelmiyor mu ?

İşte bu sorunun cevabı bu konumuzda. Bunun sebebi sunucunuz değil TTNET ‘in spam maillere karşı almış olduğu bir önlem. Son zamanlarda mail kutularımıza spam mailleri gelip silmekten bıkkınlık gelmişti. Türk Telekom buna çare olarak serverlerin mail portu olan 25 Portunu kapatara mail trafiğini bir nebeze engellemiştir. Dünya genelinde 25 portu kullanırken biz kendimizi 587 portuna alarak bu mailleri bir spam süzgeçinden geçiriyoruz.

Gel gelelim madem TTNET kapadı biz nasıl maillerimizi yollayacağız, yada artık mail atamayacağız  mı diyorsunuz..

Telaşa kapılmayın. Her sunucuda her panele göre bu portu aktif etmek mevcuttur. Konumuzda Linux üzerinde 587 portunu nasıl açılacağını her panelde anlatacağız. Bu paneller nelerdir hatırlayalım;

1. CPanel
2. Plesk Panel
3. Direct Admin

Şimdi ilk olarak CPanel ‘i anlatalım.

1 – CPanel Üzerinde 587 Portunu Açmak

Önce CPanel üzerinde root olarak login oluyoruz. Daha sonrasında sol menülerden Service Configuration sekmesindin altındaki menülerden Service Manager ‘e tıklıyorsunuz.  Daha sonra bu bölümde exim another port başlığının altında  ” Run another copy of exim on port ” ibaresinin karşısında küçük bir kutucuk var. İşte bu kutucuğa 587 portunu yazıyor.  587 Portunu yazdıktan sonra bu portu yazdığımız yerin en başındaki enable ve monitor cliklerinin tıklanmış olduğuna lütfen dikkat ediniz. Daha sonra save dediğimizde işlem bitmiş olacaktır.

2 – Plesk Panel Üzerinde 587 Portunu Açmak

Linux plesk panelli sunucuda açmak içinse daha önceden bu konuyu detaylıca anlatmıştık. Plesk panelde 587 Portunu açmak ve aktif etmek komutunu buradan kontrol edebilirsiniz.

Windows sunucularda ise ;
Start > Settings > Control Panel menüsüne tıklayın.
Windows Firewallı açın ve Exceptions sekmesine geçin.
Add Port butonuna tıklayın.
Açılan pencerede Name alanına “SMTP 587” (ya da istediğiniz herhangi bir isim) yazın, “Port number“a ise 587 yazın ve TCP‘yi işaretleyin.
Tüm pencereler kapanana kadar OK butonlarına tıklayın.
3. Direct Admin ‘de ise aynı plesk panel ‘de nasıl port ekliyorsak o şekilde ekleyebiliriz.

Start > Settings > Control Panel menüsüne tıklayın.Windows Firewallı açın ve Exceptions sekmesine geçin.Add Port butonuna tıklayın.Açılan pencerede Name alanına “SMTP 587” (ya da istediğiniz herhangi bir isim) yazın, “Port number“a ise 587 yazın ve TCP‘yi işaretleyin.Tüm pencereler kapanana kadar OK butonlarına tıklayın.


Article Tags: · · · · · ·

Comments are closed.

Paylaş