Google Asistan Nasıl Kullanılır

73

Google Asistan, Android cihazlar için geliştirilmiş bir uygulamadır. Çalışma mantığı olarak iPhone cihazlardaki SİRİ’ye benzemektedir. Google Asistan’ın SİRİ’den farkı sesli olarak cevap vermiyor olmasıdır. Bunun dışındaki tüm özellikleri benzerlik göstermektedir. Kullanımı oldukça kolay olan Asistan uygulaması ile kolayca haritalara bağlanabilir, etkinlik oluşturabilir, not alabilir, trafik ve hava durumunu öğrenebilir, para piyasaları hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Google Asistan’ın Ayarları Nelerdir?
Google Asistan, sahip olduğu gelişmiş özellikleri ile Android kullanıcılarının günlük hayatlarını ve işlerini daha kolay bir şekilde yönetmesini yardımcı olmaktadır.

google asistan özellikleri Google Asistan Nasıl Kullanılır

Firma Arama ve Navigasyon Özelliği
Google Asistan’a giriş yaparak, gitmek istediğini firmanın adını sesli olarak söyleyebilir ve firma adresi, telefon numarası ve firma hakkında yapılan yorumları görebilirsiniz. Haritalar iconuna tıklayıp, Google Navigasyon özelliği ile gitmek istediğiniz adres için farklı güzergahlar üzerinden yol tarifi alabilirsiniz.

2- Ev ve İş Trafik Durumu Öğrenin
Google Asistan’a ev ve iş adresinizi tanımlayarak, işe giderken ya da mesai bitiminde tek tıkla trafik durumunu öğrenebilir. Yoğun trafik durumunda farklı rota bilgileri alabilirsiniz.

3- Yakınlarda Restoran Bulun
Yemek saati geldiğinde, “nereye gitsem, ne yesem” diye kararsız kalmamak için Google Asistan’a bağlanarak size en yakın konumdaki restoranlar hakkında bilgi alabilir. Menü, fiyat, kalite ve müşteri yorumlarına göz atabilirsiniz.

4- Etkinlik ve Hatırlatıcı Ekleyin
Özel günleriniz, toplantılarınız için etkinlik oluşturabilirsiniz. Önemli notlar alarak bunların istediğiniz gün ve saatte hatırlatılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yoğun iş temposu içerisinde önemli işlerinizi unutmadan tüm işlerinizi organize etmenizi sağlar.

5- Hisse Senetleri Ekleyin ve İzleyin
Borsa ile ilgileniyor ve birikimlerinizi hisse senetleri ile değerlendirmek istiyorsanız, Google Asistan bu konuda en güvenilir broker’ınız. Google Asistan’a takip etmek istediğiniz hisse senetlerini kayıt ederek günlük ve saatlik hareketleri izleyebilir, yatırım fırsatları ile birikimlerinizi daha hızlı değerlendirebilirsiniz.

6- Hava Durumu ve Haberi Takip Edin
Dışarıya çıkmadan önce Google Asistan’a bağlanarak günlük ve saatlik hava durumu tahminleri alabilirsiniz. Ayrıca ülke gündemi, siyaset ve spor haberlerini de yine Google Asistan ile takip edebilirsiniz.

Google Asistan Nereden İndirilir ?
Güncel Android sürümlerinde Google Asistan kurulu olarak gelmektedir. Ancak Android cihazınızda Asistan uygulaması kurulu değilse, Google Play Store üzerinden asistan uygulamasını indirebilir ve kurulumu yapabilirsiniz.


Article Tags: · · · · ·

Leave a Comment

Paylaş