SEF Link Nedir ?

67

SEF Link, açılımı Search Engine Friendly Link ve türkçe karşılığı ise Arama Motoru Dostu Link anlamına gelen Google’ın önemsediği özel bir link yapısıdır.

Eğer Google’da aramalarda yukarı sıralarda çıkmak istiyor ve bunun sizin için önemli olduğunu düşünüyorsanız öncelikle daha önce bahsettiğimiz SERP ve SEO konularımızı incelemelisiniz. Bu optimizasyonları doğru yaptıktan sonra sıra SEF Link’in önemine gelecektir. SERP ve SEO işlemlerini yaptığınızda siteniz ister istemez bir sıralama kazanacaktır. Bu sıralama arttıkça daha yukarı çıkmak çok daha zorlaşacaktır.

Siteniz iyi sıralamalara yerleştiğinde artık rakipleriniz de en az bu konulara dikkat eden siteler olacak ve bu aşamadan sonra iş detaylara kalacaktır. Ufak tefek gözüken detaylar sıralamalarda yer değişimine neden olabilir. SEF Link bu detaylardan sayılabilir ve belki de detaylar arasında dikkat edilmesi gerekilen en büyük unsurdur.

Eğer SEF Link’e de dikkat edeceğim diyorsanız yapmanız gereken aslında kelimenin anlamında yatıyor. Arama Motoru Dostu Link vermeniz gerekiyor. Yani eğer konu başlığınız “SEF Link Nedir” ise sizin URL’niz siteadresi.com/=p?5326 veya siteadresi.com/index.php?kategori=3–seflink–.html tarzında olmaması gerekiyor. Daha basit anlatmamız gerekirse Google sizden URL adresi diye bir yol tarifi istiyor. Siz bu tarifi en basit şekilde yapmalısınız. Kelimeleriniz karıştıkça içerisine sayılar, işaretler vs. girdikçe o tarif anlaşılmaz ve başkasının tariflerine önem verirler ..

Sadece tek bir doğru SEF Link yapısı yoktur. Çeşitli şekillerde SEF Link yapısı görebilirsiniz. Ama bunu rahatça görebilirsiniz ki Google üzerinde bir kelime aradığınızda gelen cevaplarda muhtemelen örnek verdiğimiz gibi “siteadresi.com/=?sde5434” gibi veya benzeri konu ile alakasız bir sonuç çıkmayacaktır. Çünkü bunu SERP ve SEO konularında da anlattık URL biçiminiz SERP ve SEO konularında da önemlidir. Tavsiyemiz daha fazla “siteadresiniz.com/kategori/yazi-basligi.html” veya “siteadresiniz.com/yazi-basligi.html” şeklinde olması Google açısından oldukça rahat anlaşılır olarak görülecektir.


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş