Categories: Güncel

SEO Hizmeti Yeter mi?Sitenize Trafik Çekmenin İncelikleri

Web sitenizi planlamak ve içerik üretmek için haftalar harcadınız. GoDaddy’nin Web Sitesi Mimarı veya WordPress Hosting gibi hizmetleri kullanarak oluşturduğunuz web siteniz harika görünüyor! SEO hizmeti de aldınız… Web sitenizi yayına aldıktan sonra insanların ziyaret etmesini bekliyorsunuz ancak gelen giden yok. Bu çok üzücü bir durum olmaz mıydı? İşte bunu yaşamamanız için web sitenize nasıl trafik çekebileceğinize dair ipuçları derledik.

Web site trafiğini artırmanız için 11 ipucu
Web siteleri yayına alınır alınmaz ziyaretçi çekmeye başlamıyor ve trafik kendi kendine oluşan bir şey de değil. İnsanları web sitenize çekmek ve sayfa görüntülenme oranını artırmak için stratejik bir şekilde hareket etmelisiniz.

1. Organik arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirin
2. SEO hizmeti ile arama motoru pazarlamasından faydalanın
3. Düzenli bir şekilde içerik yayınlayın
4. İçeriğinizi başka sayfalarda da yayınlayın
5. Başka web sitelerinde konuk yazar olarak yer alın
6. Dijital PR yapın
7. Düzenli olarak e-posta gönderimi yapın
8. Sosyal medya takvimi oluşturun
9. Sosyal medya reklamlarına bütçe ayırın
10. Sosyal medya influencer’larına ulaşın
11. Başarılarınızı tekrar edin

Sayfa görüntülenme oranını artırmak ve ziyaretçi çekmek için proaktif olmalısınız. Şimdi, bu ipuçlarının ayrıntılarına bakalım…

1. Organik arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirin
SEO hizmeti almak veya SEO’yu kendiniz yapmak, organik arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirmenizi ve buna paralel olarak ziyaretçi sayınızı artırmanızı sağlar. Aramalarda üst sıralarda çıkabilmek için iyi bir SEO hizmeti almalı, iyi bir SEO planı oluşturmalısınız. Planınızda yer alması gereken unsurlar şöyle:

1-)Anahtar kelime araştırması: Hedef kitlenizin işletmenizle alakası olan ürün, hizmet ve başlıkları ararken hangi anahtar kelimeleri kullandığını araştırın. Arama yaptıklarında sizi bulabilmeleri için bu kelimeleri ve kelime gruplarını hedefleyin.
2-)İçerik optimizasyonu: Anahtar kelimeleri belirledikten sonra mevcut sayfalarınıza tekrar göz atarak, bu kelimeleri entegre edin. Her sayfada bir anahtar kelime kullanmak o kelime için daha üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olabilir.
3-)İçerik: Arama motorları, taze içerik seviyor. Bir içerik takvimi oluşturun ve düzenli bir şekilde sektörünüz ve promosyonlarınız hakkında içerik yayınlayın.
4-)Başka siteler size yönlendirme yapsın: Kaliteli web sitelerinin sizin sitenize yönlendirme yapması durumunda da arama sonuçlarında üst sıralarda çıkma şansınız artacaktır.
5-)Teknik SEO: SEO hizmeti alsanız da, almasanız da unutmamanız gereken teknik unsurlar da var. Web sitenizin hızı, site haritaları, responsive bir tasarımı olması gibi konular da sıralamanızı etkiliyor.
6-)Yerel SEO: Arama motorları, arama yapan kişinin olduğu bölgede bulunan işletmelere öncelik veriyor. Yakınlarınızda olan potansiyel müşterilerin size ulaşabilmesini sağlamak için yerel SEO’yu da göz önünde bulundurun.
2. SEO hizmeti ile arama motoru pazarlamasından faydalanın
Organik SEO, web sitenize trafik çekmenin etkili bir yolu ancak bir strateji oluşturmak zaman ve kaynak gerektiriyor. Bir yandan organik SEO üzerinde çalışırken, bir yandan da tıklama başı ödeme (PPC) reklamlarından faydalanabilirsiniz. PPC kapsamında hangi anahtar kelimeleri hedefleyeceğinizi seçiyorsunuz ve kullanıcılar bunlara tıkladıkça ödeme yapıyorsunuz.

3. Düzenli bir şekilde içerik yayınlayın
SEO hizmeti tek başına yeterli değil; daha önce de belirttiğimiz gibi arama motorları taze içerik seviyor. Web sitenizde düzenli bir şekilde içerik yayınlamanızın aramalarda üst sıralara çıkmanızı sağlamasının nedenlerinden bazıları şöyle:

1-)Ziyaretçilere web sitenize uğramak için bir neden verir: Web sitenizde yeni bir şey yoksa, ziyaretçilerin de geri gelmek için bir nedeni olmuyor. Yeni içerik, ziyaretçilere web sitenize uğramak için bir neden veriyor.
2-)Ziyaretçilere, web sitenizde daha uzun süre kalmak için neden veriyor: Daha fazla içerik olması, ziyaretçilerin daha fazla sayfayı ziyaret etmesini sağlıyor.
3-)Sosyal medyada paylaşacak içerik sağlıyor: Web sitenizde çok fazla içerik olduğu zaman okurların bunları sosyal medyada paylaşma fırsatı da artar ve bu sayede daha fazla ziyaretçi alırsınız.
4-)Başkaları içeriklerinize bağlantı verebilir: Başka web sitelerinin size bağlantı vermesi SEO açısından önemli. Web sitenizde değerli içerikler olursa, diğer siteler bunları kaynak olarak gösterip size bağlantı verebilirler.
İçerik üretimini daha rahat bir şekilde yapabilmek için WordPress gibi bir içerik yönetimi sistemini kullanabilirsiniz. Yoast SEO eklentisi ise anahtar kelime araştırması ve anlık içerik optimizasyonu konusunda işinize yarayabilir.

4. İçeriğinizi başka sayfalarda da yayınlayın
Web sitenizde yer alan içerikler, ziyaretçi sayısını artırmanıza yardımcı olur ancak bu içeriklerden farklı platformlarda da yararlanabilirsiniz. İçeriklerinizi başka web sitelerinde yayınlayarak, üçüncü taraflardan ziyaretçi elde edebilirsiniz. Bu stratejiyi harekete geçirmenin yöntemi ise şöyle:

1-)Yeniden yayınlama uygulamasının en iyi örneklerini takip edin: Unutmayın ki aynı içeriği olduğu gibi başka web sitelerinde yayınlamakla ilgili bazı kurallar var. Bu kuralları inceleyin ve uygulamaya dikkat edin.
2-)İçeriği yeni bir şeye çevirin: Blog içeriğinizi, diğer popüler içerik sitelerine uygun olacak şekilde revize edin. Örneğin, blog yazınızı videoya dönüştürerek YouTube’da yayınlayabilirsiniz.
3-)Her zaman web sitenize bağlantı verin: Amaç, ürettiğiniz yeni içerikle web sitenize ziyaretçi çekmek. Bu nedenler farklı platformlarda yayınladığınız içeriklerin yanında web sitenize bağlantı verdiğinizden emin olun.

 

5. Başka web sitelerinde konuk yazar olarak yer alın
“Neden başka bir web sitesine değerli bir içerik vereyim ki?” diye düşünüyor olabilirsiniz ancak unutmayın ki bu kendi sitenize trafik çekmenin etkili bir yolu olabilir. Bu yöntemden verim elde etmek için aşağıdaki unsurları dikkate alın:

1-)Ortak hedef kitlenizin olduğu bloglar bulun: Konuk yazarlığın amacı, hedef kitlenize ulaşmak. Bu nedenle ideal müşterilerinizin hiçbir zaman ziyaret etmeyeceği sayfalardan uzak durun.
2-)Yazınızda, mümkünse kendi sitenize bağlantı verin: Her web sitesinin konuk yazarlıkla ilgili olarak farklı kuralları olabiliyor. Bunları inceleyerek, kendi web sitenize bağlantı vermenize izin verecek bir platform seçebilirsiniz.
3-)Kendinize güçlü bir biyografi yazın: Yazınızda kendi web sitenize bağlantı verebilseniz de, veremeseniz de kendinize güçlü bir biyografi yazın. Kim olduğunuzu anlatan ve insanlarda merak uyandıracak bir biyografi yazmaya dikkat edin.
Okur kitlesi geniş olan bir web sitenizde yazınız yayınlandığında yeni bir kitleyle buluşmuş oluyorsunuz. Kendinizi tanıtıyor, fikirlerinizi paylaşıyor ve web sitenizi tanıtıyorsunuz. Bu da web sitenize yeni ziyaretçi çekmeniz anlamına geliyor.

6. Dijital PR yapın
İçeriklerinizin başka web sitelerinde yer almasını sağlamak da web sitenize trafik çekmenin iyi bir yolu olabilir. Başka bir web sitesinde adınızın geçmesi için içerik üretmeniz her zaman şart değil; dijital PR faaliyetlerine de yatırım yapabilirsiniz. Bu kapsamda yapmanız gereken sektörünüzle ilgili blog ve haber sitelerine ulaşarak, işletmenizle ilgili yazı yazmalarını sağlamak. Ve tabii bunu yaparken SEO hizmeti aldıklarından da emin olmak. İşletmenizle ilgili değişik bir gelişme olduğunda (örneğin, bir çalışma yayınladığınızda, yeni bir ürün veya hizmet sunmaya başladığınızda, bir etkinlik düzenlediğinizde) söz konusu yayınlarla iletişime geçerek, işletmeniz hakkında yazı yazıp yazamayacaklarını öğrenebilirsiniz.

7. Düzenli olarak e-posta gönderimi yapın
Web sitenize trafik çekmeye çalışırken SEO hizmeti almanız kadar bir e-posta listesi oluşturmanız da önemli. Bunu yaparken aklınızda tutmanız gerekenler şöyle:

1-)Profesyonel bir e-posta hizmetinden faydalanın: Standart e-posta hesabınız üzerinden e-posta listenizi iyi bir şekilde yönetmeniz zor olabilir. Bu nedenle GoDaddy E-Posta Pazarlama gibi bir profesyonel hizmetten yararlanabilirsiniz.
2-)Yeni yazı yayınladığınızda e-posta gönderin: Web sitenize yeni bir içerik girdiğinizde markanızla ilgilenen insanlara haber verin. Listenize e-posta gönderimi yaparak yeni yazılarınıza ve dolayısıyla web sitenize daha fazla trafik çekin.
3-)Konu bazlı e-posta serisi oluşturun: E-posta listenizi, eski yazılarınıza trafik çekmek için de kullanabilirsiniz. Benzer konulardaki yazılarınızı tek bir başlık altında toplayarak, listenizdeki kişileri eski yazılarınıza da yönlendirebilirsiniz.
Liste oluşturma işlemi hiçbir zaman bitmiş değildir: Listeniz ne kadar büyük olursa, web sitenize gelecek trafik de o kadar artar.

8. Sosyal medya takvimi oluşturun
Sosyal medya pazarlaması da yeni içeriklerinizi duyurmak ve web sitenizin trafiğini artırmanın etkili bir yolu. Bunun için sizinle paylaşabileceğimiz ipuçları ise şöyle:

1-)Her platforma göre özel görseller üretin: Her sosyal medya platformu farklı görsel boyutları gerektiriyor ve görsellerinizin mükemmel görünmesi için bu kuralları takip ederek, her platform için özel görsel üretmeniz iyi bir fikir olabilir.
2-)Yeni içeriklerinizi öne çıkarın: Yeni içerikleriniz için gönderilerinizi önceden hazırlayarak zamanlayın.
3-)Eski içeriklerinizi de öne çıkarmaya devam edin: İlk çıktığı zaman yeni içeriklerinizi duyurmanız önemli ancak eski içeriklerinizi de bir kenara atmayın ve içindeki bilgiler güncel ve kullanışlı olduğu sürece onları da öne çıkarmaya devam edin.

9. Sosyal medya reklamlarına bütçe ayırın
Sosyal medyadan gelen organik trafik, ziyaretçi sayısını artırmanın yollarından biri ancak bunun için sosyal medya reklamlarından da faydalanabilirsiniz. Sosyal medyadan dilediğiniz kadar trafik gelmediğini gözlemlerseniz, hedef kitlenizin en fazla kullandığı sosyal medya platformlarında reklam vermeyi deneyin.

10. Sosyal medya influencer’larına ulaşın
Influencer’ların sadık ve çok fazla sayıda takipçisi var; yani web sitenize gelen ziyaretçi sayısını artırmanıza yardımcı olabilirler. Bunun için şöyle bir strateji izleyebilirsiniz:

Hedef kitlesi sizinkiyle aynı olan influencer’lara ulaşın: Konuk yazarlıkla benzer bir şekilde içeriğinizin hedef kitlenizin görebileceği platformlarda yer almasına dikkat etmelisiniz.
Israrcı değil, kişisel olun: Influencer’larla içerik paylaşmalarını istemek için iletişime geçen çok fazla kişi ve kurum var. Mesajınızın dikkate alınması için ısrarcı değil, kişisel olmalısınız ki bu sayede influencer’larla organik ve verimli ilişkiler kurabilin.
Paylaşım yapmaları için elle tutulur bir neden verin: Influencer’larla iletişime geçerken “bunu paylaşır mısınız?” gibi bir yaklaşım yerine onlara elle tutulur bir neden vermeyi tercih edin. İçeriğin neden ilgi çekici, değişik ve değerli olduğunu anlatırsanız paylaşma şansları daha yüksek olacaktır.

11. Başarılarınızı tekrar edin
SEO hizmeti, e-posta pazarlama, sosyal medya pazarlaması gibi bu yazıda belirttiğimiz unsurları deneyerek, web sitenize trafik çekmenin sizin için en verimli olan yolunu bulabilirsiniz. Bunun bir avantajı da başarınızı tekrar etme şansını yakalamanız olacak; trafiğiniz artmaya başladığında erişebildiğiniz verileri kullanarak hangi stratejilerin iyi işlediğine göz atabilirsiniz. Bunun için web sitenize Google Analytics’i entegre ederek başlayın; sosyal medya verilerinizi de kontrol etmeyi unutmayın.

Sonuç
Gerek SEO hizmeti, gerek influencer’larla işbirliği olsun, bu stratejilerden en az bir kaçını hayata geçirdiğiniz zaman bilgisayarınızın önünde terleyerek trafik beklemenize gerek kalmayacak. Verilerinizi analiz ederek ve stratejilerinizi güncelleyerek zaman içerisinde trafiği daha da artırmanın yollarını bulabileceksiniz.

admin

Recent Posts

Öğretmenler Günü ve 20. Yıl Kutlaması: %80 İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More

5 ay ago

Fırsatları Kaçırmayın! Com.tr Alan Adınızı 65 TL’ye Kaydedin!

Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More

6 ay ago

20 Yıldır Daima Hızlı, Ekonomik ve Güvenilir Hosting | Ekonomikhost 20. yaşında

Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More

6 ay ago

Caching (Önbelleğe Alma) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More

7 ay ago

Windows Dijital Delil İzleri: Kabuk Çantaları(Shellbags) nedir?

Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More

7 ay ago

MAPI/EWS Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Elektronik posta kullanımında bir çok teknoloji karşımıza çıkıyor. Web üzerinden e-postalarınızı kontrol ettiğiniz gibi bunun… Read More

7 ay ago