Seo Uyumlu Makale Nedir ?

Sektörün belkide en önemli ve hiç değişmeyen konusu olan “Seo” için en önemli konuyu anlatacağız bugün sizlere seo uyumlu makale nasıl yazılır ? 

Makale herhangi bir konuda bilgi vermek, düşünce ve görüşleri aktarmak için yazılan yazılara verilen genel isimdir. İnternette çok fazla sadece Google’a uzun ve özgün yazılar gösterebilmek için konunun dışarısına çıkan ve işe yaramayan makaleler görebilirsiniz. Eğer gelen ziyaretçilerinizin sitenizin ismine bakmasını istiyorsanız herşeyden önce “işe yarar”, “yararlı” makaleler yazmanız gerekmektedir.

Özgün Makale Nedir ?

İnternette yüzlerce makale var ve siz yazıyı bir yerlerden alıp yeni yazı olarak girerseniz Google bunu rahatlıkla fark edecek ve size “kopya site” muamelesi yapıp (-) puan verecektir. Sadece makale değil, eğer bir özgün yazı yazmak istiyorsanız makalenizin içeriği, eklediğiniz ve kullandığınız görseller, kullandığınız etiketler neredeyse hepsi yazınızın özgünlüğünü etkiler.

Seo’ya Uygun Makale Nasıl Yazılmalıdır ?

  • Öncelikle Seo odaklı bir makale yazıyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken şart yukarıda da anlattığım özgünlüktür. Özgünlük seo uyumlu makaleler de en çok aranan ve en çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir.
  • Diğer dikkat etmeniz gereken kurallardan bir tanesi de Türkçe imla kurallarına uymaktır. Eğer uymazsanız hem kullanıcılar açısından hemde arama motorları tarafından olumsuz gözle bakılmaya başlanacaktır.
  • Makale akıcı bir dille yazılmalı ve konudan, başlıktan farklı konulara açılmamalıdır. Unutmayın ki sitenize giriş yapan ziyaretçilerin sitenizden çabuk çıkmaması gezinmesi de yani ortalama ziyaret süresi de Google açısından önemli bir unsurdur ve bunu öncelikle makaleler ile sağlayabilirsiniz.
  • Kullanıcının konu hakkında merak edebileceklerini kısa kısa başlıklar şeklinde değinmelisiniz. Kullanıcı bir konu hakkında sitenizde bütün sorulara cevap verebilmeli veya konu içerisinde siz bu diğer soruların cevaplarına ulaşabilecekleri yerleri göstermeli ve kullanıcıları yönlendirmelisiniz.
  • Başlıklara ve bölümlere ayırın; konunuzda bir çok sorundan bahsedeceksiniz bunları başlıklara ayırın ve bu sayede kullanıcı sadece kendi ihtiyacı olan bölüme yoğunlaşır diğer türlü uzun bir yazıyı asla okumayacaktır.
  • Anahtar kelimelere yer verin; Anahtar kelimelerinizin kullanımını dengelemeniz gerekmektedir. Ne çok fazla ne çok az kullanmalısınız. Ortalama olarak %2-%4 aralığına yakın olmalıdır . Bunu bir çok seo eklentisi sizlere göstermekte ve örneğin %4’ü geçerseniz sizleri uyarmaktadır.
  • Konunuzu süsleyin; Sadece yazı kimsenin dikkatini çekmez, olabildiğince görsel materyaller veya videolarla konunuzu süsleyin kullanıcının merakını çekmeye çalışın. Fotoğrafların olmasıda önemlidir tıpkı yazı gibi fotoğraflarda Google’ın gözünden kaçmamaktadır.
admin

Recent Posts

“A.TR” 3. Kategori Başvuruları Başladı!

“a.tr Geçiş Süreci” kapsamında işlemlerin yürütüleceği 3. Kategori Başvuruları 14 Şubat 2024’te başladı. Bu kategori sırasıyla;… Read More

8 ay ago

Öğretmenler Günü ve 20. Yıl Kutlaması: %80 İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More

1 sene ago

Fırsatları Kaçırmayın! Com.tr Alan Adınızı 65 TL’ye Kaydedin!

Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More

1 sene ago

20 Yıldır Daima Hızlı, Ekonomik ve Güvenilir Hosting | Ekonomikhost 20. yaşında

Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More

1 sene ago

Caching (Önbelleğe Alma) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More

1 sene ago

Windows Dijital Delil İzleri: Kabuk Çantaları(Shellbags) nedir?

Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More

1 sene ago