SSL sertifikasi nedir1 SSL Sertifikası Nedir? SSL Türleri

SSL Sertifikası Nedir? SSL Türleri

81

SSL sertifkası, web sitelerinde verilerin şifrelenerek, üçüncü kişiler tarafından ele geçirilmesini ve bu bilgilerin kötü amaçlar ile kullanılmasını engelleyen güvenlik protokolüdür.

HTTPS protokülü ile çalışan SSL sertifikaları, web sitenizde yer alan bir form ya da sanal pos üzerinden doldurulan bilgileri, sunucuya 126/258 bit şifreleyerek sunucuya iletir ve bu gönderim sırasında oluşacak sızıntıların önüne geçer.

Özellikle veri güvenliği tarafında tüm sitelerde olması gereken SSL sertifkaları, Google’ın SSL sertifikası olmayan siteleri arama sonuçlarında geri planda bırakması ile SEO çalışmaları için de önemli bir özellik haline getirmiştir. 2017 Ocak ayında yapılan güncelleme ile internet kullanıcılarına daha faydalı ve güvenilir bir deneyim yaşatmak isteyen Google, SSL sertifikası sahibi olan siteleri, tarayıcı çubuğunda “Güvenli” olarak işaretlemekte ve arama sonuçlarında öncelikli duruma getirmektedir.

SSL sertifikası kullanım amacı olarak aynı görevi görüyor olsa da kullanım şekli olarak farklı türlere sahiptir. Bunlar;

Standart SSL (Domain SSL)

Standart SSL sertifikaları, tek domain için kullanılan standar güvenlik özelliklerine sahip SSL sertifikası türüdür. 128/256 Bit şifreleme ile sitenizdeki kullanıcı bilgilerini korur. Genelde 10.000$ ganrati bedeli bulunur. Standart SSL sertfikası satn aldığınızda, SSL’den kaynaklı bir sorun yaşandığında 10 bin dolara kadar teminat yer alır. Türkiye’de en çok tercih edilen domain ssl sertifikası Comodo SSL’dir. Standar SSL satın almak için herhangi bir evrak gerekmektedir. Standart SSL, en ucuz ssl sertifikası olarak öne çıkmaktadır.

Wildcard SSL Sertifikası

Wildcard SSL sertifikası, bir ana domain ve sınırsız subdomain desteği bulunan SSL sertifikası türüdür. Eğer bir ana domain altında çok sayıda subdomain ile proje oluşturuyorsanız, Wildcard SSL ile daha ekonomik güvenlik çözümleri üretebilirsiniz. Wilcard SSL satın alma işlemi ile subdomain’de yer alan tüm projelerinizde tarayıcıda “Güvenli” ibaresi yer alır.

EV SSL Sertifikası (Yeşil Bar SSL)

EV SSL sertifikaları, resmi belgeler ile satın alınabilen, firma doğrulaması gerektiren ve özellikle kurumsal firmalar ve e-ticaret siteleri için tercih edilen SSL sertifikası türüdür.  Ev SSL satın almak için organizasyon yapınıza göre değişen farklı belgeler ile işlemenizi ya da kurumunuz doğruluğunu ispatlamanız gerekmektedir. EV SSL sertifikasının standart SSL sertifikalarına göre farkı, tarayıcı çubuğunda sadece “Güvenli” ibaresi yer almaz. Firmanızın tam adı ve ünvanı yer alır. Bu özellik ile sitenize gelen ziyaretçilerde, daha fazla güven hissiyatı oluşur ve müşteriye dönüşme oranları yükselir. EV SSL sertifikalarında en çok tercih edilen Comodo EV SSL’dir.

Sitenize gelen ziyaretçlerin kişisel bilgilerinin güvenliği sağlamak, web sitenizin ve işletmenizin imajını arttırmak ve Google organik sıralama sonuçlarında sitenizin yükselmesini sağlamak için ihtiyaçlarınıza en uygun SSL sertifikasını satın almalısınız. SSL fiyatları yukarıda belirttiğimiz SSL türlerine göre farklılık göstermektedir.

Daha Fazla Bilgi İçin;

https://www.ekonomikhost.net

hostgrup rbg logo 3 SSL Sertifikası Nedir? SSL Türleri

Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş