Güncel

Veritabanı (Database) Nedir?Veritabanı Çeşitleri

Veritabanı veya başka bir ismi ile (database) içerisinde dijital verilerin kategorize edilerek depolandığı bir alandır.

Veritabanı Çeşitleri:

1) Access Database

Microsoft’un ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir. Microsoft Access Jet veri tabanı motorunu, grafiksel kullanıcı arayüzünü ve yazılım araçlarını aynı paketin içinde birleştirir.

2) IBM İnformix Database

IBM Informix, IBM’in Bilgi Yönetimi bölümündeki çeşitli ilişkisel veritabanı yönetim sistemi tekliflerine odaklanan bir ürün ailesidir. Informix ürünleri ilk olarak, Informix Yazılım’ın yan kuruluşu IBM tarafından 2001 yılında devralınan Informix Corporation tarafından geliştirilmiştir.

3) İnterbase Database

InterBase şu anda Embarcadero Technologies tarafından geliştirilen ve pazarlanan ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemidir. InterBase, az yer kaplayan, sıfır yönetim gereksinimi ve çok kuşak mimarisi ile diğer RDBMS’lerden ayırmaktadır.

4)MySQL Database

MySQL, altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı, çok kullanıcılı, hızlı ve sağlam bir veri tabanı yönetim sistemidir. Windows platformları için ücretsiz dağıtılmakla birlikte ticari lisans kullanmak isteyenler için de ücretli bir lisans seçeneği de mevcuttur.

5)Oracle Database

Oracle ilişkisel veritabanı yönetim sistemi veya sadece Oracle olarak anılan gelişmis bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir.

6) SQL Server
SQL Server Microsoft tarafından geliştirilmiş ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir. Versiyon 7.0’dan önce “kod tabanı” Sybase SQL Server tarafından Microsoft’a satıldı, ve bu Microsoft’un kurumsal seviyede veritabanı pazarına girişi oldu.

7)Sybase Database

Sybase ASE dünyanın ilk İlişkisel Veritabanı Sistemidir. Sybase Corporation tarafından geliştirilen ilişkisel bir model veritabanı sunucusudur.

( İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi bknz: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0li%C5%9Fkisel_veri_taban%C4%B1_y%C3%B6netim_sistemi )

Ekonomikhost bir HOSTGRUP markasıdır.

admin

Recent Posts

Öğretmenler Günü ve 20. Yıl Kutlaması: %80 İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Sayın Müşterimiz,Ekonomikhost İnternet ve Bilişim Hizmetleri olarak, öğretmenlerimize ve 20. yıldönümümüze özel bir kampanya ile… Read More

5 ay ago

Fırsatları Kaçırmayın! Com.tr Alan Adınızı 65 TL’ye Kaydedin!

Siz değerli müşterilerimize her zaman daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz vebu sefer sizin için… Read More

6 ay ago

20 Yıldır Daima Hızlı, Ekonomik ve Güvenilir Hosting | Ekonomikhost 20. yaşında

Sayın Ekonomikhost Müşterileri, Bugün Ekonomikhost olarak büyük bir gurur ve mutlulukla 20. yılımızı kutlamanın heyecanını… Read More

6 ay ago

Caching (Önbelleğe Alma) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Caching (önbelleğe alma), bilgisayar sistemlerinde ve yazılımlarda sık kullanılan verilerin geçici olarak saklanmasıdır. Bu, veriye… Read More

7 ay ago

Windows Dijital Delil İzleri: Kabuk Çantaları(Shellbags) nedir?

Bu makalemizde Windows Forensic incelemelerinde göz atılabilecek delillerden birisi olan Shellbag’lerden bahsedeceğiz. Windows’ta bir pencereyi… Read More

7 ay ago

MAPI/EWS Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Elektronik posta kullanımında bir çok teknoloji karşımıza çıkıyor. Web üzerinden e-postalarınızı kontrol ettiğiniz gibi bunun… Read More

7 ay ago