whatsapp destek 3 Web Sitenize Whatsapp Butonu Ekleme

Web Sitenize Whatsapp Butonu Ekleme

85

Sitenizi ziyaret edenlere whatsApp ile iletşime geçmek istiyorsanız , WhatsApp iletişim özelliğini sitemize nasıl eklendiğini öğrenmek istiyorsanız ,Siteye WhatsApp iletişim butonu aşağıdaki şekilde sitenize ekleyebilirsiniz.

<script type=”text/javascript”>

(function () {

var options = {

WhatsApp: “+905350000000”, //

call_to_action: “Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?”, // Görünecek metin

position: “right”, // Position may be ‘right’ or ‘left’

};

var proto = document.location.protocol, host = “whatshelp.io”, url = proto + “//static.” + host;

var s = document.createElement(‘script’); s.type = ‘text/javascript’; s.async = true; s.src = url + ‘/widget-send-button/js/init.js’;

s.onload = function () { WhWidgetSendButton.init(host, proto, options); };

var x = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x);

})();

</script>

3 farklı yerde değişiklik gerçekleştirebilirsiniz. Diğer kısımlarda değişiklik yapmayınız. 

Öncelikle WhatsApp ile başlayan satırda yer alan cep telefonu numarasını kullanmak istediğiniz nuramayla değiştirin. Kullanacağınız cep telefonunun WhatsApp profilini şirketinize göreözelleştirmeniz faydalı olacaktır. Örneğin; şirket logonuzu, yetkili kişinin ismi ve ünvanı gibi ayrıntılarıda düzenleyebilirsiniz.

Web sitenizde görünecek WhatsApp butonu yanında belirecek olan yazıyı da dilerseniz; call_to_action satırından sonra yazan “Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?” yazısını da kendinize göre revize edebilirsiniz. Kişiler web sitenizde gördükleri WhatsApp logosunun üzerine doğru yöneldiklerinde otomatik olarak söz konusu yazı ekranda belirecek. 

Son adım olarak ise dilerseniz; position satırından sonra gelen “right” kısmını web sitenizde WhatsApp görselinin görünmesini istediğiniz yere göre; “left” şeklinde değiştirdiğinizde sol alt kısımda, “right” şeklinde bırakmanız halinde sağ alt köşede gözükecektir. Web sitenizde görünecek olan WhatsApp logosunun ana sayfada yer alan görsel ya da metin unsurlarının okunmasına engel olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Ayrıca; ekleme yaptığınız kodla birlikte WhatsApp logosunun web sitenizdeki tüm sayfalarda aktif hale geleceğini de unutmamalısınız. Artık kodunuz hazırsa şimdi web sitenize kodunuzu yerleştirebilirsiniz.

Manuel Olarak WhatsApp Kodunun Yerleştirilmesi

Web sitenizin yönetici panelinden görünüm ve düzenleyici kısmına gelin, buradan ise düzenleyiciyi açın. Önünüze açılan dosyalardan header.php yazanı açın ve </head> yazan satıra kodunuzu yapıştırın. Dosyayı güncelle dedikten sonra web sitenizi kontrol edebilirsiniz. 

whatsapp linki ekleme

WhatsApp butonunu web sayfanıza eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. WhatsApp hesabınızı açın ve sol üst köşedeki “Ayarlar” düğmesine tıklayın.
  2. “WhatsApp Web / Bilgisayar” seçeneğine tıklayın.
  3. “Bağlan” seçeneğine tıklayın ve QR kodunu tarayın.
  4. WhatsApp Web’e başarıyla bağlandıktan sonra, sayfanın sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine tıklayın ve “Bağlantıyı paylaş” seçeneğini seçin.
  5. “Linki Kopyala” seçeneğine tıklayın.
  6. Web sitenizde WhatsApp butonunu göstermek istediğiniz yere HTML kodu ekleyin. Örneğin, aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:

<a href="whatsapp://send?phone=telefon_numaranız">WhatsApp</a>

Yukarıdaki kodda, “telefon_numaranız” yerine WhatsApp hesabınızın telefon numarasını girin. Örneğin, eğer telefon numaranız +90 555 555 55 55 ise, kodu şu şekilde düzenleyebilirsiniz:

<a href="whatsapp://send?phone=+905555555555">WhatsApp</a>

  1. Kodu kaydedin ve web sitenizi görüntüleyin. Artık web sitenizde WhatsApp butonunuz görünmelidir. Butona tıklayarak müşterileriniz sizinle doğrudan WhatsApp üzerinden iletişim kurabilirler.

Bu makalede sizlere bir kaç farklı yöntemle yardımcı olmaya çalıştım bu yöntemlerden dilediğiniz yöntemle ekleme yapabilirisiniz .


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş