WHM Cpanel Kurulumu ve Trial Lisans Kurulumu

81

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz,

Bugün bu yazımızda en çok kullanılan panel türlerinden biri olan ” WHM / CpaneL ” server kurulumunu anlatacağım. Öncelikle kuracağınız sunucunun özelliklerine göre panel seçimi yaparsanız sizin iyiliğiniz için olur. Zira Cpanel diğer kontrol panellerine göre daha fazla CPU (işlemci) tüketmektedir.

Cpanel gerek işlevselliği gerek kolay erişimi gerek tasarımıyla diğer tarayıcılardan bana göre hep bir adım önde.. Ne bileyim Plesk e o kadar kanım ısınmadı.. DirectAdmin’e de öyle.. Mali açıdan bakarsak tabi ki DirectAdmin tartışmasız.

Bu konumuzda panel kurulumunun yanında trial lisans almayı ve aktifleştirmeyi de anlatacağım..

Artık yavaş yavaş başlayalım. Öncelikle sunucumuza dosyalarımızı çektirelim ve kurulumu başlatalım..

Server’ımıza SSH root girişi yaptıktan sonra aşağıdaki kodları uygulayarak kurulumu başlatıyoruz..

1
2
3
4
5
6
7
mkdir /home/cpins
cd /home/cpins
wget http://layer1.cpanel.net/latest
sh latest

evet şu an sunucumuz dosyaları çekecek ve kurulumu otomatik başlatacak.. Ekranda …+…+ gibi işaretler görürseniz yanlış oldu bozuldu falan diye üzülmeyin o işaretler kurulumun devam ettiğinin göstergesi..

Sunucumuz kuruluma devam ederken terminal i sakın kapatmayın yaptığımız tüm işlemler güme gider…Yaklaşık 1-2 saat arası içinde kurulum tamamlanacaktır.. Kurulum bittiğinde http://ipadresiniz:2086 adresinden WHM kontrol panelini giriş ekranına gelebilirsiniz.. Ama root şifresini yazdığınız muhtemelen giriş yapmayacaktır çünkü lisans işlemlerini gerçekleştirmedik.

Hiç durmayalım hemen onu da halledelim.. İsterseniz ücretli lisans alabilirsiniz işlemler de pek bir değişiklik yok fakat ben herkesin yararlanabilmesi için trial ( deneme ) sürümü anlatacağım..

Öncelikle cPanel Inc. adresine tıklayarak sipariş geçme bölümüne erişiyoruz. Burada aşağıda resimde de tarif edildiği gibi “15 Day cPanel/WHM Test License IP(s)” yazısının karşısına IP adresimizi yazıyoruz..

Ardından aynı sayfada aşağıda ” Legal ” başlığı altında işaretlenmesi gereken 3 tik var onların üçünü de işaretleyip ” Continue ” butonuna basıyoruz..

Ardından müşteri bilgilerinizi doldurmanızı isteyen bir form çıkıyor karşımıza.. Aşağıdaki formata göre doldurabilirsiniz…

İyi çalışmalar…


Article Tags: · · · · · · ·

Comments are closed.

Paylaş