31 hCzlE EL. AC SY350 1 Windows 10’da Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10’da Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

126
unnamed Windows 10’da Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Bu durumla çok sık karşılaşılmaz ancak bazen bir sorun oluşabilir ve cihazınız siyah veya boş ekran gösterebilir. Siyah veya boş ekran oluşmasına neden olabilecek yaygın senaryolardan bazıları ekranınızla bağlantı sorunları, görüntü bağdaştırıcısı sürücü güncelleştirmesi sorunları veya yeni güncelleştirmeler ya da kurulumlarla ilgili sorunlar olabilir.

Bu sayfada, donanım ve yazılımlarınızı denetlemek ve sorunun nedenini anlayıp çözmenize yardımcı olmak için size bir dizi sorun giderme adımı göstereceğiz.

Böyle bir siyah ekran sorunu yaşamanın birkaç temel nedeni vardır. Bu nedenlerden biri bilgisayarın içinde bulunan dahili bir bağlantının hasar görmesidir. Böyle bir durumda kullanıcının yapabileceği bir şey yoktur. Tabletlerde ya da dizüstü bilgisayarlarda görülen bu durumun çözümü için cihazın yetkili servisiyle görüşülmelidir. 

Windows 10 siyah ekran sorununun en sık görülen nedenlerinden bir tanesi de harici monitör ya da harici grafik kart bağlantı sorunudur. Harici bağlantı sağlayan kabloların içinde bir temassızlık ya da bağlantı noktalarında bir temassızlık olabilir, belki de harici kablo yanlış girişe takılmış olabilir. Diğer bir siyah ekran sorunu nedeni ise ekranı başka bir cihaza kablosuz olarak yansıtmadır. Böyle bir durumda ne cihazınızda ne de yansıttığınız ekranda bir görüntü oluşmaz, yalnızca siyah ekran görürsünüz.

Siyah ekran sorununun çözümleri:

Harici bağlantı nedenine çözüm:

Bilgisayarınızı dahili bir bağlantı kablosuyla bağladığınız monitörde siyah ekran sorunu yaşıyorsanız, harici bağlantı kablolarının güç aktardığından emin olmalısınız. Kabloyu, bilgisayarın doğru çıkışına, montörün doğru girişine bağladığınızdan emin olun. Birden fazla video çıkışı olan bilgisayarda bu durum sıkça görülebilir. Bilgisayarı uyandırmak için bir tuşa basın ya da mouseunuzu hareket ettirin. Eğer ekran uyanıyorsa sorun temassızlık olabilir, böyle bir durumda farklı bir bağlantı kablosu kullanarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Monitör bağlantısından eminseniz, parlaklık ayarlarını kontrol edin, belki sadece parlaklık ayarınız düşüktür. Harici bir grafik kartı kullanıyorsanız, aynı kontrolleri bu bağlantı kablosu için de uygulayın. Eğer harici grafik kartınızdan, monitörünüzden ve bağlantı kablolarınızdan eminseniz, grafik kartınızı ya da monitörünüzü başka bir bilgisayara bağlayarak sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu donanımlarda bir sorun varsa cihazın yetkili servisine danışmalısınız.

Donanımlar ve güncellemeler nedenine çözüm:

Siyah ekran sorunu yaşadığınız Windows 10 bilgisayarınıza birden çok donanım bağlıysa eğer, soruna bunlardan biri de neden oluyor olabilir. Siyah ekran sorunu yaşadığınız zaman tüm donanımların bilgisayarınızla olan bağlantısını kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer sorunsuz bir şekilde açılıyorsa, sorunun nedeni bu harici donanımlardan biri olabilir. Nedenin tam olarak hangisi olduğunu bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanmalısınız. Yani tek tek bağlayarak bilgisayarınızı çalıştırmalısınız.

Bilgisayarınıza bağlı olan donanımlara özel sürücü güncellemeleri gelir. Söz konusu sürücü güncellemelerini yapmadığınız takdirde o donanım siyah ekran sorunu gibi problemlere neden olabilir. Aynı şekilde belki işletim sisteminize uygun olmayan bir sürücü güncellemesi yaptıysanız da, böyle bir sorunla karşı karşıya gelebilirsiniz. Sorunun nedenini tespit edin ve ya güncellemeyi yükleyin ya da güncellemeyi kaldırın. 

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda ya da tabletinizde yaşanan siyah ekran sorununun temel nedenleri ve çözümleri bu şekilde. Sizin cihazınızda oluşan sorunun nedenini bulduktan ve çözümü uyguladıktan sonra sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız. Eğer tüm yöntemleri doğru bir şekilde uyguladıysanız fakat buna rağmen sorun devam ediyorsa, cihazınızı mutlaka yetkili servisine götürün. 


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş