Windows Plesk MailEnable Parola Sorma Sorunu

91

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz;

Sıkıntı yapacak bir durum yok. Sorunun çözümü regedit kayıtlarında saklı. İşletim sisteminiz 32bit ve 64 bit olarak 2 farklı şekilde çalışabilmektedir. Kurmuş olduğunuz yazılımınızın ya da işletim sisteminizin durumuna göre aşağıdaki anahtar yollarından birini denemeniz gerekecektir.

Regedit Yolları:

32Bit – HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mail Enable\Mail Enable\Services\POP

64Bit – HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Mail Enable\Mail Enable\Services\POP

Bu dizine geçmek için, sunucunuza uzak masaüstü bağlantısı yaptıktan sonra, başlat > çalıştır sekmesinde regedit komutunu kullanmanız yeterlidir. Bu komutu kullandığınız esnada tıpkı aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir görüntü ile karşı karşıya olacaksınız.

plesk mail enable sifre sorunu Windows Plesk MailEnable Parola Sorma Sorunu

Plesk Panel Mailenable Şifre Sorunu

Ben bu denemeyi 32 bit server 2003 bir sunucuda yaptım arkadaşlar. İşletim sisteminize göre ilgili ayar kısmına sizlerde girebilirsiniz. Bu ekran görüntüsünü elde etti iseniz, yapmanız gereken son işleme geçelim.

Name: Concurrent Access Enabled Type: REG_DWORD Value: 0×00000001 (0) = 0

değerini 0 ‘dan 1 ‘e çeviriyoruz. Yeni değer aşağıdaki gibi olacaktır.

Name: Concurrent Access Enabled Type: REG_DWORD Value: 0×00000001 (0) = 1

Not: Küçük bir not eklemek isterim. Bu hataya sebebiyet veren olayın e-posta hesabına telefon ile giriş yapma sonucu yaşandığını unutmayınız. Esasen kayıt tutulan logları bozması ve mailenable içerisinde bulunan bazı kısıtlamalar, parola doğrulama kısmında takılabiliyor. Çözümünü sunmuş olsamda. Hatanın nedenini de bilmeniz de fayda var diye düşünüyorum.


Article Tags: · · · · ·

Comments are closed.

Paylaş