Hosting Taşıma Nedir ? Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.

116

Hosting taşıma, mevcut hosting firmanızda bulunan barındırma hizmetinizi, farklı bir hosting firmasına taşıma işlemidir. Hosting hizmetinizi taşımadan yapmadan önce, nedenlerini, taşıma sırasında yapılacak işlemleri ve taşıma sonrasında bu işlemin sitenizin performansına ya da bütçenize ne gibi katkıları olacağını analiz etmenizi tavsiye ederiz.

Hosting Taşımaya Nasıl Karar Verilir?
Bu kararı vermek için çok farklı sebepleriniz olabilir. Ne gibi sebepler gelin birlikte bakalım ;

1- Performans Problemleri : Eğer hosting hizmetiniz, siteniz için ihtiyacınız olan hızı sağlayamıyor ya da kesinti sorunları ile hem ziyaretçi kaybetmenize hem de organik sıralamanıza olumsuz etki ediyorsa hiç düşünmeden hosting paketinizi farklı bir firmaya taşıma zamanı gelmiştir.

2-Teknik Destek Hizmetinin Yetersiz Olması: Hosting servislerinin en önemli katma değeri teknik destek hizmetidir. Çünkü sitelerinizi barındırdığınız hosting hizmetine ait sunucu tarafındaki tüm işlemlere erişim yetkisi yalnızca hizmeti satın aldığınız hosting firmasındadır ve olası bir kesinti, yavaşlama ya da destek gerektiren farklı bir konuda teknik ekibe ulaşmanız ve en önemlisi de ulaştıktan sonra çözüm odaklı bir hizmet almanız gerekir. Eğer sorunlarınıza çözüm üretemeyen, sürekli olarak sorunun yazılımdan kaynaklandığını ya da buna benzer cevaplarla talebinizi öteleyen bir teknik destek hizmeti alıyorsanız web hosting paketinizi, size çok daha hızlı ve çözüm odaklı destek verecek bir hosting firmasına taşıyabilirsiniz.

3- Yenileme Dönemlerindeki Faiş Fiyat Farkları: Belki de hosting kullanıcılarının en çok karşılaştığı sorunlardan biridir, ilk yıl çok cazip fiyatlarla aldıkları hosting hizmeti için 2. yıl karşılarına çıkan 2-3 katı yenileme fiyatları. Eğer siz de bir önceki yıl uygun hosting fiyatları ile hizmeti aldıysanız ve 2. yıl ödediğinizin kat be katı yenileme bedelleri ile karşılaştıysanız, 2. yıl da aldığınız fiyata yenileme garantisi veren bir hosting firması bulmanın zamanı gelmiş demektir.

Taşıma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Hosting paketinizi farklı bir firmaya taşırken eğer işlemi kendiniz yapacaksanız, site ve veritabanı tam yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Ardından, web hosting hizmetiniz ile verilen kontrol paneli üzerinden taşıma işlemlerini yapabilirsiniz. cPanel Tam Yedekleme makalemiz üzerinden yedek alma işlemleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hosting transferi sırasında en dikkat edilmesi gereken nokta maillerdir. Taşıma sırasında gözden kaçacak bir hata, geriye dönük tüm maillerinizin kaybolmasına neden olabilir ki bu da çok ciddi maddi kayıplara neden olabilir. Outlook mail yedekleme makalemizi inceleyerek bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Web hosting taşıma ve transfer konusunda bilgi ve tecrübe sahibi değilseniz eğer, taşıma konusunda ücretsiz destek verecek bir hosting firması bulmanızı tavsiye ederiz. Vargonen Hosting firması olarak, farklı bir hosting firmasında yer alan barındırma hizmetlerinizi Vargonen alt yapısına Ücretsiz Taşıma desteği sağlıyoruz. Ve A’danZ’ye tüm hosting transferi işlemlerini biz yapıyoruz.


Article Tags: · · · ·

Leave a Comment

Paylaş