Bu yazımızda Hyper-V nedir ? sorusuna yanıt arayacağız.Hyper-V bildiğiniz gibi sanallaştırma programlarından bir tanesidir.Hyper-V sanallaştırma teknolojisi ilk olarak Windows Server 2008 işletim sistemiyle başladı.Windows Server 2008’de deneme aşamasındaydı.Birçok şirket tarafından kullanılmaya başlandıktan sonra Microsoft bu program üzerinde güncelleme getirmeye karar verdi.Hyper-V şirketler tarafından popüler bir sanallaştrma programı haline gelmişti.Bu aşamalar tarafından Microsoft,Windows Server 2012 ve Windows Server 2016 işletim sisteminde de Hyper-V sanallaştırma programına genişçe yer verdi.Hyper-V nin en güzel yanı ücretsiz olmasıydı.Her kullanıcı tarafından rahatlıkla kullabilen bir program haline geldi.
Hyper-V ayrıca, Windows haricinde Linux gibi işletim sistemleri de dahil olmak üzere birden fazla işletim sistemini verimli bir şekilde tek bir sunucuda çalıştırmak ve 64-bit bilgi işlemin gücünden faydalanmak için de kullanılabilir.Windows Server 2008’in belirli x64 sürümleriyle birlikte Hyper-V’nin bir betası sevk edilmiş ve kesinleşmiş sürüm 26 Haziran 2008’de piyasaya çıkmıştır. Yeni çıkacak olan Windows Server 2012® Hyper-V® ile de birden fazla işletim sisteminin paralel olarak aynı sunucu üzerinde çalıştırılmasını sağlamaktadır.
Windows Server 2012’den Önce
Windows Server 2008 ile başlamış olan Hyper-V teknolojisi üzerinden sunucu sanallaştırması, işletim sisteminin bir parçasıdır. Windows Server 2008 R2’ye yeni bir Hyper-V sürümü dahil edilmiştir ve bu sürüm, Service Pack 1 (SP1) ile geliştirilmiştir. Hyper-V teknolojisinin iki önemli özelliği vardır:
Hyper-V, Windows Server 2008 R2’nin hipervisor tabanlı sanallaştırma özelliğidir.
Microsoft Hyper-V Server, müşterilerin iş yüklerini tek bir fiziksel sunucuda birleştirmesine olanak tanıyan, hipervisor tabanlı sunucu sanallaştırma ürünüdür.
Windows Server 2008 R2 Hyper-V İyileştirmeleri
Canlı Aktarım– Sanal makinelerin (VM’ler) kesinti veya kapalı kalma zamanı olmadan geçiş yapmasını sağlama
Paylaşılan Küme Birimleri (CSV) – VM’ler için paylaşılan depolamanın (SAN) yüksek düzeyde ölçeklenebilir ve esnek kullanımı
İşlemci Uyumluluğu – Farklı işlemci mimarileri olan ana bilgisayarlar arasında Canlı Aktarım Esnekliğinin artırılması
Dinamik Eklenebilen Depolama – VM’lere esnek bir şekilde depolama ekleme veya kaldırma
Gelişmiş Sanal Ağ Performansı – Jumbo Çerçeveler ve Sanal Makine Sırası (VMq) için destek
Hyper-V için Service Pack 1’in (SP1) eklenmesiyle 2 yeni temel daha özellik sunulmuştur:
Dinamik Bellek – Tutarlı iş yükü performansını ve ölçeklenebilirliği korurken belleğin daha verimli kullanılmasını sağlar.
RemoteFX – Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) uygulamaları için en zengin Windows 7 deneyimini sağlar.
Windows Server 2008 R2 Hyper-V’nin Faydaları
Hyper-V, Windows Server’ın dahili bir parçasıdır ve müşterilerin buluta geçmesini sağlayan temel bir sanallaştırma platformu sunar. Windows Server 2008 R2 ile temel sanallaştırma senaryoları için sunucusu konsolidasyonu, dinamik veri merkezi, iş sürekliliği, Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) ve test ve geliştirme gibi çözümler elde edilebilir. Hyper-V, depolama esnekliği için canlı aktarım ve paylaşılan küme birimleri (cluster shared volumes) gibi özelliklerle daha fazla esnekliğin yanı sıra, 64 mantıksal işlemci ile daha büyük ölçeklenebilirlik ve dinamik bellek desteği ve gelişmiş ağ desteği ile gelişmiş performans sağlar.
Mükemmeli Arayan Sizler İçin Buradayız.
https://www.ekonomikhost.net : Bir HOSTGRUP MARKASIDIR.
Article Tags: hyper v özellikleri · Hyper-v · hypr v nedir · sanallaştırma · sanallaştırma nedir