gmail e posta acma hotmail 16 9 1522913778 IMAP Nedir ?

IMAP Nedir ?

90

IMAP, internet üzerinden posta alışverişi sağlamak amacıyla 1986 yılında Standford Üniversitesi tarafından geliştirilmiş bir e-posta protokolüdür.

İnsanların hıza olan ihtiyacı nedeniyle internet üzerinden elektronik posta gönderimi ihtiyacı ortaya çıktı. IMAP şuan internet üzerinden elektronik posta gönderimi yapmamızı sağlayan protokollerden birisidir.

IMAP NASIL ÇALIŞIR ?

IMAP e-posta alışveriş protokolü, kullanıcının aldığı veya gönderdiği e-postaların tümünün ilgili hesabın kurulu olduğu tüm istemcilerden görüntülenmesiyle çalışmaktadır. Yani, size iletilen veya sizin ilettiğiniz tüm e-postalar, senkronize edilerek sunucuya kopyalanır. Diğer istemcilerden (outlook,gmail vs.) e-posta gönder/al işlemi yaptığınızda sunucu üzerindeki tüm veriler tüm cihazlara kopyalanmış olur. Böylece alınan veya iletilen e-postalar tüm cihazlar arasında senkronizasyon olarak kullanıcıya büyük fayda sağlar.

IMAP Portu Nedir?

IMAP protokolünü kullanmak isteyen kullanıcılar, kurulum yapmak istedikleri uygulama üzerinde bağlantı tipine göre bir port numarası girmek zorundalardır. Bu port numarası aracılığıyla SMTP sunucusuna bağlantı sağlanacak ve e-posta alışverişi için uygun zemin hazırlanacaktır. IMAP için 2 farklı port seçeneği bulunmaktadır. Bunlar 143 ve 993 numaralı portlardır ve aralarında ufak bir fark bulunmaktadır.

143 Nolu Port: Bu IMAP protokolünün varsayılan port numarasıdır ve herhangi bir güvenlik seçeneği gerektirmez. Bu portu kullanırken güvenlik seçeneğini “Yok” olarak seçilmesi gerekmektedir.

993 Nolu Port: 993 nolu port ise IMAP bağlantısını şifreleme yöntemiyle kullanmak isteyen kullanıcıların tercih edeceği seçenektir. Burada bağlantı türünü “SSL” olarak seçmeniz gerekmektedir. Ancak bu bağlantı türünü sunucunun desteklemesi ve ilgili portun sunucu üzerinde açık olması gerekmektedir.

www.ekonomikhost.net

logo IMAP Nedir ?


Article Tags: · ·

Leave a Comment

Paylaş