Outlook Pop3 E-Posta Kurulumu

84

POP(Post Office Protocol) mail almak için kullanılan, SMTP ve IMAP gibi bir e-posta iletişim protokollüdür. Farklı versiyonlar olarak gelişimini sürdüren POP’un, günümüzde POP1 ve POP2 protokollerinin gelişmiş hali olan 3. versiyonu kullanılmakta ve bu sebeple POP3 olarak adlandırılmaktadır.

POP3 ile size gelen mailleri sunucudan çekip lokal bilgisayarınıza indirebilir, kopyaladığınız mailler üzerinde dilediğiniz değişikleri ve düzenlemeleri yapabilirsiniz. Kopyalar, lokal bilgisayarınızda barındırıldığından dolayı da yapılan değişiklikler diğer kişiler tarafından görüntülenemeyecektir. Bunun yanı sıra yapılandırma ayarlarınıza göre maili silebilir veya sunucuda da barındırabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Outlook POP3 e-posta kurulumunuzu nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

– Outlook’u açın ve “Dosya” menüsüne tıklayın.

-Açılan pencerede “Hesap ekle” menüsüne tıklayın.

–“Elle kurulum veya ek sunucu türleri” seçeneğini seçin ve ileri butonuna tıklayın.

–“POP veya IMAP” seçeneğini seçip ileri butonuna tıklayın.

-Bu bölümde hesap bilgilerinizi giriyorsunuz. Outlook E-Posta Kurulumu bölümüne oluşturduğunuz e-posta adresinizi, Outlook E-Posta Kurulumu ve “giden posta sunucusu” bölümüne “mail.siteadresiniz.com” bilgilerini girin.  “Kullanıcı adı” bölümüne e-posta adresinizin tamamını, “şifre” bölümüne de oluşturduğunuz e-posta adresinizin şifresini yazdıktan sonra “Diğer Ayarlar” menüsüne tıklayın.

-Açılan pencerede “Giden Sunucu” menüsüne tıklayın ve “Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor” seçeneğini aktive edin.

-Aynı pencereden “Gelişmiş” menüsüne tıklayın ve SMTP sunucu portunu “587” olarak güncelleyin ve “İletinin bir kopyasını sunucuda bırak” seçeneğini aktive edip, “Sunucudan” seçeneğine “14” girin ve “Tamam” butonuna tıklayıp pencereyi kapatın.

–“İleri” butonuna tıklayın, sınama işlemi bittiğinde “Kapat” butonuna tıklayın ve pencereyi kapatın.

–“Son” butonuna tıklayın ve pencereyi kapatın.

POP3 E-posta kurulumunuz tamamlandı.


Article Tags: · · · ·

Leave a Comment

Paylaş