WordPress Hakkında En Çok Sorulan Soru ve Cevapları

76

WordPress hem yeni başlayanlar hem de ileri seviyede olan tecrübeli kişiler için web sitesi oluşturmaya izin veren harika bir araçtır. WordPress’in oldukça geniş ve çeşitli kullanıcı tabanı vardır. Böyle büyük bir tabanı var çünkü özellikle yeni başlayanlar için hem öğreticidir hem de kolaylıkla web site inşa edilmesine izin verir.

Tabii ki bu kısa açıklama yeterli değil, aklınızda bir sürü soru olduğuna eminiz. Fakat bu soruların cevaplarını tek tek araştırmanız zor olacak, bu yüzden bunların en çok merak edilenlerini bir araya getirmeye karar verdik. Haberimizin geri kalanın WordPress hakkında en çok sorulan ve merak edilen 7 soruyu ve cevabını bulacaksınız:

  1. Bir WordPress web sitesini nasıl oluşturabilirim?

WordPress’i kullanmaya başlamadan önce bir hostinghizmetine ve bir domain adına ihtiyacınız olacak. IHS gibi yeni başlayanlar için de uygun olan bir hosting servis sağlayıcınız varsa sadece birkaç tıklama ile WordPress’i kurabilirsiniz. WordPress’i kolaylıkla kurduktan sonra tekrar aynı kolaylıkla binlerce eklentiyi ve temayı da kurabilirsiniz.

  1. Blog içermeyen bir WordPress web sitesi oluşturabilir miyim?

Tabii ki. İşin aslı WordPress ilk kurulduğunda bir blog yazarlığı platformu olarak kurulmuştu. Fakat günümüze kadar olan süreçte çok büyük gelişmeler gösterdi ve artık tam teşekküllü bir web sitesi haline geldi. Bu sayede bir blog olmadan da web sitesi oluşturmanız mümkün. Tek yapmanız gereken kurulum sırasında gösterge paneliden “Sadece Sayfa” seçeneğine tıklamak.

Fakat unutmamak gerek ki WordPress ile bir blog oluşturmak da çok kolay ve blog aracılığıyla para kazanmak mümkün. Sadece 10 dakikada nasıl blog oluşturabileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın.

  1. WordPress web siteme nasıl eklenti ekleyebilirim?

WordPress’in en güzel yanlarından bir diğeri de on binlerce kullanışlı ve faydalı eklentisinin olmasıdır. Bu on binlerce eklenti ile kolaylıkla web sitenizin işlevselliğini artırabilirsiniz.Google formları, anında bildirimler, sosyal paylaşım düğmeleri, WhatsApp entegrasyonu ve çok daha fazlasını eklentiler aracılığıyla web sitenize ekleyebilirsiniz.

Yeni bir eklenti kurmak için ilk olarak WordPress gösterge panonuza gidin, sol taraftaki menüden Eklentiler>Yeni Ekleadımlarınız izleyin. Böylelikle eklenti araması yapabileceğiniz bir sayfa karşınıza çıkacak ve hangilerinin en popüler olduğunu da görebileceksiniz.

Bir eklentiyi web sitenize yüklemeye karar verdikten sonra tek yapmanız gereken Hemen İndir seçeneğine tıklamak ve ardından da Etkinleştir‘e tıklamak.

Daha fazlasını ve geçtiğimiz yılın en popüler eklentilerini karşılaştırmalı bir biçimde görmek için buraya tıklayarak ilgili haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

  1. Yeni bir WordPress temasını nasıl yükleyebilirim?

Yeni bir WordPress temasını yüklemek, yeni bir eklenti yüklemekten pek farklı bir işlem değildir. İlk olarak yapmanız gereken gösterge panosuna gitmek, ardından soldaki menüden Görünüm>Temalar adımların izleyin. Karşınıza çıkan ekrandan da Yeni Ekle seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfadan ücretsiz binlerce popüler temayı görebilirsiniz, başka bir kaynaktan bir tema satın aldıysanız onu aktif edebilirsiniz ya da oluşturmuş olduğunuz kendi temanızı yükleyebilirsiniz. Eğer kendi temanızı yüklemek istiyorsanız Tema Yükle seçeneğine tıklayın ve bir sonraki ekrandan temanızı seçtikten sonra Şimdi Yükle seçeneğine tıklayın.

2017 yılında en çok tercih edilen WordPress temalarını karşılaştırmalı bir biçimde görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. Yeni bir blog yazısını nasıl ekleyebilirim?

 

Sitenizi oluştururken dikkat etmeniz gereken 2 önemli unsur var. Bunlar yayınlar ve sayfalardır. Yayınlarınızı web sitenize eklemek için WordPress gösterge panonuzdan Yazılar>Yeni Yazı Ekle‘yi seçmelisiniz.

Ardından blog yazınızı oluşturabilir, resimler yükleyebilir ve yayınla ilgili her şeyi biçimlendirebilirsiniz. Ardından tek yapmanız gereken Yayınla seçeneğine basmak.

  1. WordPress SEO’yu nasıl geliştirebilirim?

WordPress web siteniz oluşturulduğu anda arama motoru sıralamaları için SEO dostu olarak optimize edilmiş olacaktır. Hatta web sitenize indireceğiniz bir tema bile tek başına SEO’nuzu geliştirebilir. Yayınlarınızı hazırlarken sayfanın hemen altında SEO başlığını, meta açıklamalarını ve daha fazlasını SEO’ya uygun olacak şekilde düzenlemenize yardımcı olan bir kutucuk olacaktır.

Fakat daha kapsamlı SEO geliştirmesi istiyorsanız Yoast SEOeklentisini yüklemeniz en iyi fikirdir. Bu eklenti ile anahtar kelimelerinizle bağlantılı olarak web sitenizde yer alan tüm sayfaları SEO’ya uygun optimize edebilir.

WordPress web sitenizin trafiğini daha fazla artırmanızı sağlayacak ayrıntılı SEO ipuçları için buraya tıklayarak ilgili haberimizi görebilirsiniz.

  1. WordPress web sitemin hızını nasıl artırabilirim?

Sitenizin hızı hem arama motorları için hem de ziyaretçileriniz için son derece önemlidir. Eğer WordPress web siteniz yeterince hızlı değilse bu konuda yapabileceğiniz bir sürü şey var.

Örneğin; resimlerinizin boyutlarını yüklemeden önce küçültebilirsiniz, kullandığınız eklenti sayısını azaltabilirsiniz, önbelleğe alma özelliğini açabilirsiniz ya da içerik dağıtım ağının (CDN) gücünden yararlanabilirsiniz. Dediğimiz gibi bu konuda yapabileceğiniz bir sürü şey var. Site hızınızı artıracak daha fazla ipucu istiyorsanız buraya tıklayarak ilgili haberimizi görebilirsiniz.


Article Tags: · · · ·

Leave a Comment

Paylaş